9 κρίσιμα μαθήματα που έμαθα στο Λύκειο

9 κρίσιμα μαθήματα που έμαθα στο Λύκειο

September 4, 2022 0 Von admin

Είσαι τρέχων γυμνάσιος ή εισερχόμενος τελειόφοιτος; Το τελευταίο έτος του γυμνασίου σας πλησιάζει και είμαι εδώ για να βεβαιωθώ ότι θα πάει όσο πιο ομαλά γίνεται.

Σε αυτήν την ανάρτηση, πρόκειται να μοιραστώ 9 πολύτιμα μαθήματα που έμαθα στο τελειόφοιτό μου (και μακάρι να ήξερα νωρίτερα) και ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να εφαρμόσετε αυτά τα μαθήματα και να αποφύγετε περιττά προβλήματα.

Σημειώστε αυτή την ανάρτηση αν τη βρίσκετε χρήσιμη και μοιραστείτε τη με τους συμμαθητές σας στο γυμνάσιο! Τώρα, ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό.

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Μάθε περισσότερα εδώ.

9 κρίσιμα μαθήματα που πήραμε από το Λύκειο

Έναρξη Εφαρμογών νωρίς

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο καθώς συζητάμε πόσο διασκεδαστικό θα είναι το τελευταίο έτος αιτήσεις κολεγίων. Για πολλούς φοιτητές, η αίτηση στο κολέγιο είναι ένα σημαντικό βήμα στην εκπαιδευτική τους σταδιοδρομία. Αν είστε εσείς, δώστε προσοχή!

Ξεκινήστε νωρίς τις εφαρμογές σας. Κατά τη διάρκεια του κατώτερου έτους (11η τάξη), θα πρέπει να σκεφτείτε ποιος θα μπορούσε και θα έγραφε μια συστατική επιστολή για εσάς. Οι δάσκαλοί σας στο κατώτερο έτος σας γνωρίζουν καλύτερα από εκείνους στο ανώτερο έτος, τουλάχιστον όταν ζητάτε μια συστατική επιστολή.

Τον Μάιο (το τέλος του κατώτερου έτους), ξεκινήστε να φτιάχνετε μια λίστα κολεγίου και να κάνετε καταιγισμό ιδεών για θέματα δοκιμίων. Φροντίστε να παραμείνετε εξαιρετικά οργανωμένοι χρησιμοποιώντας ορισμένα εργαλεία για τη διαχείριση των προθεσμιών και των υποχρεώσεων. Χρησιμοποίησα ένα υπολογιστικό φύλλο, του οποίου μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο δωρεάν αφού εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου:

Καθ ‚όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, εστιάστε στη δημιουργία καλών δοκιμίων (μέσω πολλαπλών αναθεωρήσεων). Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλες τις προτροπές (συμπληρωματικές, προσωπικές και προαιρετικές) και δείτε ποιες μπορείτε να ομαδοποιήσετε για να απαντήσετε με ένα δοκίμιο.

Η Κοινή Εφαρμογή ανοίγει την 1η Αυγούστου. Ωστόσο, οι περισσότερες προθεσμίες έγκαιρης δράσης/απόφασης είναι τον Νοέμβριο και οι προθεσμίες για τακτικές αποφάσεις δεν είναι μέχρι τον Ιανουάριο.

Αν και αυτές οι προθεσμίες μπορεί να φαίνονται καθυστερημένες, θα σας παραβιάσουν. Ειδικά αν κάνετε αίτηση σε περισσότερα από 15 κολέγια, ο αριθμός των μηνυμάτων εκπόνησης θα είναι μεγάλος πονοκέφαλος εάν δεν ξεκινήσετε νωρίς.

Να είστε ευέλικτοι με τη λίστα του κολεγίου σας

Αν και ορισμένοι μαθητές γυμνασίου έχουν ήδη στο μυαλό τους ένα σαφές σύνολο κολεγίων, άλλοι δεν γνωρίζουν πραγματικά κανένα σχολείο πέρα ​​από εκείνα που είναι γνωστά ή κοντινά – και αυτό είναι εντάξει!

Επιπλέον, καθώς ερευνάτε τα κολέγιά σας και αρχίζετε να εργάζεστε σε δοκίμια, η λίστα των κολεγίων σας θα διευρυνθεί και θα συρρικνωθεί. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που είναι πιθανό να λάβετε υπόψη κατά τη σύνταξη της λίστας σας:

 • Δίδακτρα: είναι αυτό το κολέγιο προσιτό για εσάς ή την οικογένειά σας; Προσφέρει γενναιόδωρες υποτροφίες με βάση την αξία ή τις ανάγκες;
 • Εγγύτητα: πού βρίσκεται αυτό το κολέγιο; Θέλετε να πάτε κάπου μακριά ή κοντά;
 • Μέγεθος: αυτό είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο ή ένα μικρό, ίσως ένα κολέγιο φιλελεύθερων τεχνών;
 • „Ειδικότητα“: είναι ο κύριος σας ένα δυνατό κοστούμι σε αυτό το κολέγιο;

Αλλά καθώς κάνετε περισσότερη έρευνα, εδώ είναι μερικές περισσότερες λεπτομέρειες που πρέπει να έχετε κατά νου:

 • Ποιότητα διαβίωσης (κοιτώνας, φαγητό, μετακίνηση, ασφάλεια)
 • Οι αξίες του πανεπιστημίου
 • Πανεπιστημιακή απάντηση σε καταγγελίες φοιτητών
 • Η πιθανότητα να γίνεις δεκτός
 • Φοιτητική ζωή (μιλήστε με πραγματικούς φοιτητές, πηγαίνετε στο Reddit)
 • Ο αριθμός των δοκιμίων (αυτό μπορεί να γίνει μεγαλύτερος παράγοντας κοντά στο τέλος των αιτήσεών σας, αν και αν ξεκινήσετε νωρίς και διαχειριστείτε το χρόνο σας, δεν θα πρέπει να γίνει ένα)

Να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε τη λίστα του κολεγίου σας καθώς πηγαίνετε, ειδικά όταν βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Και αν ανακαλύψετε ότι προσθέτετε όλο και περισσότερα σχολεία στη λίστα σας, αυτή η επόμενη συμβουλή θα σας βοηθήσει.

Παραιτηθείτε από όλα τα τέλη που μπορείτε

Το μέσο τέλος αίτησης για κάθε σχολείο στο Common App είναι περίπου 70 $. Αυτό σημαίνει ότι για να κάνετε αίτηση σε 10 σχολεία, θα πρέπει να πληρώσετε 700 $. για να κάνετε αίτηση σε 20 σχολεία, θα πρέπει να πληρώσετε πάνω από χίλια δολάρια.

Εάν αυτό είναι πολύ υψηλό για να πληρώσετε για την οικογένειά σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε απαλλαγή από το τέλος. Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις (διαβάστε σχετικά με την καταλληλότητα παραίτησης εδώ), απλώς δηλώστε το στην ενότητα Απαλλαγή χρέωσης στην πύλη Common App.

Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις, συνεχίστε να εξετάζετε τις παραιτήσεις για το σχολείο. Εάν λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κολέγια που σας ενθαρρύνουν να κάνετε αίτηση, ψάξτε μέσα από αυτά για να δείτε εάν προσφέρουν απαλλαγή από τα τέλη.

Τέλος, μπορείτε επίσης να στείλετε email απευθείας στα κολέγια, εκφράζοντας το ενδιαφέρον σας για αίτηση και εξηγώντας ότι το τέλος αίτησης αποτελεί εμπόδιο. Αυτό θα λειτουργήσει ιδιαίτερα καλά εάν έχετε βαθμολογίες σε τεστ πάνω από το μέσο όρο, καθώς τα σχολεία θα ήταν πιο πρόθυμα να σας έχουν ως υποψήφιο.


ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 7 Μαθήματα για Ακαδημαϊκή Επιτυχία στο Λύκειο


Μιλάτε συχνά στους δασκάλους σας

Καθώς πλησιάζετε στο να αποφοιτήσετε από το γυμνάσιο, οι δάσκαλοί σας θα μοιάζουν περισσότερο με τους φίλους σας. Εργαστείτε για να διατηρήσετε αυτές τις σχέσεις με τους δασκάλους σας, καθώς μπορεί να γίνουν ανεκτίμητες συνδέσεις.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους δασκάλους από τους οποίους ζητήσατε συστατικές επιστολές. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (και ακόμη και μετά), θα πρέπει να επικοινωνήσετε πολλές φορές για να ζητήσετε αντίγραφα της επιστολής για περισσότερες αιτήσεις, υποτροφίες κ.λπ. Η διατήρηση επαφής θα κάνει αυτές τις συνομιλίες λιγότερο άβολες.

Ακόμη και αφού αποφοιτήσετε και μετακομίσετε στο κολέγιο, μπορείτε να διατηρήσετε επαφή. Εάν αισθάνεστε άνετα, ζητήστε τον αριθμό τηλεφώνου του δασκάλου σας ή άλλη μορφή επικοινωνίας. Ενημερώστε τους για τα αποτελέσματα του κολεγίου σας, όταν φεύγετε, όταν μετακομίζετε, όταν επιστρέφετε για να επισκεφθείτε… να συμπεριφέρεστε στους καθηγητές σας στο γυμνάσιο σαν τους φίλους σας!

Εξερευνήστε τα ενδιαφέροντά σας

Στο γυμνάσιο, ακόμα και στο τελευταίο έτος του, δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε ακόμα έναν κύριο ή έναν φροντιστή. Αν έχετε ήδη επιλέξει ένα, μπράβο σας! Αλλά αν δεν το έχετε κάνει, μην αισθάνεστε άγχος. Υπάρχουν πολλοί μαθητές σαν εσάς!

Τα κολέγια κατανοούν επίσης ότι πολλοί τελειόφοιτοι γυμνασίου δεν είναι σίγουροι τι να κάνουν με την υπόλοιπη ζωή τους, γι‘ αυτό μερικοί από αυτούς σας επιτρέπουν να επιλέξετε „Αναποφάσιστοι“ ως κύριο κατά την υποβολή αίτησης και άλλοι δεν απαιτούν από εσάς να διαλέξτε ένα στην πρώτη θέση.

Επιπλέον, τα περισσότερα πανεπιστήμια δεν απαιτούν από τους φοιτητές να δηλώσουν επίσημα το πτυχίο παρά αργότερα στη σταδιοδρομία τους στο κολέγιο (συνήθως στο τέλος του δεύτερου έτους ή στην αρχή του τρίτου έτους).

Επομένως, ενώ είστε ακόμα στο γυμνάσιο και ακόμη και νωρίς στο κολέγιο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας. Αν και όλα όσα κάνετε αυτή τη στιγμή μπορεί να φαίνονται σαν ένα μεγάλο θέμα, συνήθως δεν είναι στη μεγαλύτερη εικόνα. Μην φοβάστε να προσπαθήσετε και να αποτύχετε σε νέα πράγματα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε:

 • Πάρτε ένα δύσκολο μάθημα επιλογής
 • Εγγραφείτε σε ένα νέο κλαμπ για διασκέδαση
 • Δοκιμάστε για ένα άθλημα
 • Δοκιμάστε για μια παράσταση/μιούζικαλ
 • Εθελοντής σε μια νέα οργάνωση
 • Πρακτική σε μια μικρή επιχείρηση
 • Κάντε έναν νέο φίλο

Λάβετε δουλειά μερικής απασχόλησης

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που προτείνω να ψάξω για εργασία μερικής απασχόλησης.

Το πρώτο είναι προφανές. Τα χρήματα που κερδίζετε, ανεξάρτητα από το πόσο λίγα ή πολλά, θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το βάρος των τελών αίτησης για το κολέγιο και – τελικά – των διδάκτρων στο κολέγιο. Μπορείτε να βοηθήσετε τους γονείς σας και τον εαυτό σας με λίγες μόνο ώρες την εβδομάδα.

Δεύτερον, η απόκτηση μιας εργασίας μερικής απασχόλησης είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το πραγματικό, εργαζόμενος, κόσμος. Όχι μόνο αυτή η εμπειρία θα διακοσμήσει το βιογραφικό σας, αλλά θα μπορούσατε να ζήσετε και να δείτε μόνοι σας σε ποια περιβάλλοντα απολαμβάνετε να εργάζεστε.

Προτιμάτε να εργάζεστε σε ομάδα ή περισσότερο ανεξάρτητα; Θέλετε να αλληλεπιδράτε συχνά με πελάτες ή να εργάζεστε στα παρασκήνια; Είστε καλύτεροι στη δημιουργική, δομική ή σωματική εργασία;

Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης για μαθητές γυμνασίου όπως εσείς:

 • Μπαρίστας καφέ
 • Σερβιτόροι εστιατορίου
 • Εργάτες καταστημάτων γλυκών
 • Εργάτες παντοπωλείων
 • Εργάτες πολυκαταστημάτων
 • Καθηγητές
 • Οι ασκούμενοι

Μερικές σχέσεις είναι προσωρινές

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας, αλλά ένας από τους στενότερους φίλους μου με «χώρισε» στο τελευταίο έτος, φαινομενικά ασυνήθιστα. Παρόλο που περίμενα ότι οι φιλίες στο γυμνάσιο θα αποσυντονίζονταν σε όλη τη διάρκεια του κολεγίου, αυτός ο χωρισμός με απέσπασε και με έκανε να συνειδητοποιήσω –ίσως πρόωρα– ότι ακόμη και οι ισχυρές σχέσεις ήταν προσωρινές.

Είτε είστε σε φιλία είτε σε σχέση, βάλτε τον εαυτό σας πρώτο. Μην χάνετε μέρος του εαυτού σας προσπαθώντας να διατηρήσετε μια σχέση. Να είστε πρόθυμοι να αφήσετε τους ανθρώπους και να είστε ανοιχτοί στη σύνδεση με νέους ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά, μην πετάτε παλιές φιλίες καθώς πηγαίνετε στο κολέγιο. Ακόμη και οι πιο υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις απαιτούν συντήρηση, είτε αυτό σημαίνει εβδομαδιαίες κλήσεις FaceTime είτε περιστασιακά μιμίδια που αποστέλλονται μέσω κειμένου.


ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Λίστα καλοκαιρινών κουβάδων απόλυτου γυμνασίου


Εξαίρεση από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου CollegeBoard

Εάν – σκόπιμα ή κατά λάθος – επιλέξατε να συμμετέχετε στα email του CollegeBoard, τότε η διεύθυνσή σας πωλήθηκε σε κολέγια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνετε τόσα πολλά μηνύματα μάρκετινγκ από αυτούς, παρόλο που ποτέ δεν εκφράσατε πραγματικά ενδιαφέρον για αίτηση. Αν τα βρίσκεις ενοχλητικά, δεν είσαι ο μόνος.

Αφού υποβάλετε αίτηση σε κολέγια (και χρησιμοποιήσατε τις απαλλαγές τελών που μερικές φορές προσφέρονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), δεν χρειάζεται πραγματικά να μείνετε σε επαφή με το CollegeBoard. (Αν ανησυχείτε για την εύρεση υποτροφιών, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση).

Επομένως, μη διστάσετε να εξαιρεθείτε από τα email marketing του CollegeBoard. Απλώς επιλέξτε „Κατάργηση εγγραφής“ στο κάτω μέρος του επόμενου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλλάξτε τις προτιμήσεις email στις ρυθμίσεις του ιστότοπου.

Απολαύστε το έτος της ηλικίας σας

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, απολαύστε τους τελευταίους μήνες του γυμνασίου σας. Ακόμα κι αν ακούγεται κλισέ, το γυμνάσιο μπορεί να είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας.

Μόλις τελειώσετε με τις αιτήσεις στο κολέγιο και έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα χέρια σας, αφήστε το λίγο. Πηγαίνετε ημερήσιες εκδρομές με τους φίλους σας, κοιμηθείτε με τους φίλους σας, ταξιδέψτε κάπου μακριά και απολαύστε τον χρόνο που σας απομένει.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τους βαθμούς σας ψηλά, αν και δεν θα είναι πολύ δύσκολο αν οι δάσκαλοί σας είναι έμπειροι και κατανοούν αρχαιότητα. Αλλά μην τα αφήσετε να πέσει πολύ χαμηλά, καθώς είναι πιθανό τα κολέγια να σας ακυρώσουν (ακόμα και μετά την αποδοχή) λόγω μη ικανοποιητικών βαθμών.

Και φυσικά, μείνετε ασφαλείς και υγιείς. Έχετε ακόμα πολλά να ζήσετε!

Διαβάζεις 9 κρίσιμα μαθήματα που έμαθα στο Λύκειο από την Ellie από τους Ininrely Students. Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, φροντίστε να δείτε το υπόλοιπο ιστολόγιο και να ακολουθήσετε την Ellie Κελάδημα, Pinterestκαι Ίνσταγκραμ!

Αν ψάχνετε για περισσότερες αναρτήσεις όπως αυτή, σας προτείνω μερικές: