6 καλύτεροι πόροι για αιτήσεις κολλεγίων

6 καλύτεροι πόροι για αιτήσεις κολλεγίων

August 6, 2022 0 Von admin

Καθώς ένα κύμα αιτήσεων για κολέγια σβήνει, ένα άλλο ξεκινά σχεδόν αμέσως. Σωστά, είναι πάλι αυτή η αγχωτική στιγμή, αυτή τη φορά για μια άλλη ομάδα ανθρώπων. Εάν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα (εισερχόμενοι ή σημερινοί ηλικιωμένοι, που κάνουν αίτηση στο κολέγιο), έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Ως φοιτητής κολεγίου (γνωστός και ως πρώην τελειόφοιτος) ο ίδιος, ξέρω πόσο έντονη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κολέγιο. Αλλά δεν είστε μόνοι σε αυτό το μακρύ ταξίδι. Υπάρχουν πολλοί πόροι εκεί έξω για να κάνετε τη διαδικασία ευκολότερη και πιο αποτελεσματική, και αυτή η ανάρτηση θα σας δείξει 6 από αυτούς.

Ετοιμαστείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες και να σημειώσετε αυτούς τους πόρους και ας μπούμε στην ανάρτηση.

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Μάθε περισσότερα εδώ.

καλύτεροι πόροι για αιτήσεις κολεγίων

Κολεγιακό Δοκίμιο Τύπου

Ο Ίθαν Σόγιερ, γνωστός και ως το Κολεγιακό Δοκίμιο Τύπουείναι ένας δημοφιλής ειδικός σε δοκίμια κολεγίου και συγγραφέας διαφόρων βιβλίων εισαγωγής στο κολέγιο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Του Κόμβος εφαρμογής κολεγίου φιλοξενεί 40+ αναρτήσεις ιστολογίου που σας καθοδηγούν στη διαδικασία αίτησης για το κολέγιο, καλύπτοντας θέματα όπως: δημιουργία λίστας κολεγίων, EA vs ED, προσωπική δήλωση, λίστα δραστηριοτήτων, οικονομική βοήθεια και πολλά άλλα.

Σε πολλές από τις αναρτήσεις του στο ιστολόγιο που σχετίζονται με το δοκίμιο (όπως η προσωπική δήλωση και τα συμπληρωματικά δοκίμια ειδικά για το σχολείο), υπάρχουν πραγματικά παραδείγματα δοκιμίων από μαθητές που έγιναν δεκτοί για αναφορά, καθώς και μια ανάλυση του πώς τα πήγαν καλά.

Εκτός από αυτά Ελεύθερος αναρτήσεις ιστολογίου, φιλοξενεί επίσης το College Essay Guy επί πληρωμή διαδικτυακά μαθήματα. Το διμερές Πώς να κάνετε αίτηση στο κολέγιο Η σειρά μαθημάτων βίντεο είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνετε αν θέλετε να κρατήσετε ένα χέρι κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Το πρώτο μέρος της σειράς ονομάζεται „Πώς να γράψετε μια προσωπική δήλωση.» Οι ζωντανές συνεδρίες διαρκούν για 4 εβδομάδες κάθε Σάββατο πρωί από τις 3 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2022. Εδώ είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματοςτο οποίο μπορείτε (και πρέπει) να ρίξετε μια ματιά αν σας ενδιαφέρει να εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα επί πληρωμή.

Το δεύτερο μέρος της σειράς ονομάζεται „Πώς να γράψετε την αίτηση για το κολέγιο + συμπληρωματικά δοκίμια» και τρέχει ταυτόχρονα με το πρώτο μέρος, Σάββατο βράδυ από 3 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022. Εδώ είναι το εξεταστέα ύλη μαθήματος για αυτό το δεύτερο μέρος!

Ακολουθούν μερικά ακόμη βασικά στοιχεία για τη σειρά μαθημάτων:

 • Κάθε μέρος (υπάρχουν 2 από αυτά) κοστίζει 297 $. Μπορείτε να λάβετε έκπτωση 50% στο ένα ανταλλακτικό εάν αγοράσετε το άλλο και εάν είστε φοιτητής με χαμηλό εισόδημα, υπάρχει η επιλογή Pay-What-You-Can.
 • Υπάρχουν μαθήματα βίντεο που είναι προηχογραφημένα και διαθέσιμα κατά την αγορά και καθ‘ όλη τη διάρκεια του κύκλου μαθημάτων (1 έτος μετά την αγορά). Οι ζωντανές συνεδρίες καταγράφονται επίσης και είναι διαθέσιμες για προβολή μετά την πραγματοποίησή τους.
 • Το δεύτερο μέρος του μαθήματος περιλαμβάνει ένα διαδραστικό τετράδιο εργασίας 45 σελίδων που σας βοηθά να ενεργήσετε σύμφωνα με όσα έχετε μάθει.
 • Οι αξιολογήσεις των δοκιμίων δεν αποτελούν μέρος του μαθήματος, αλλά οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν εθελοντικά προσχέδια για πιθανή αναθεώρηση ως παράδειγμα για την ομάδα.

Αυτή η σειρά, αν και ακριβή, είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για έναν υποψήφιο για πρώτη φορά στο κολέγιο. Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε έναν ισχυρό πόρο όπως αυτός (επιπλέον ή σε αντικατάσταση άλλων εργαλείων όπως ένας σύμβουλος κολεγίου), Τσέκαρέ το.

A2C Reddit

ο Subreddit Αίτηση στο Κολέγιο (A2C). είναι ένα εξαιρετικά ενεργό φόρουμ για μαθητές γυμνασίου για να κάνουν ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν από φοιτητές, συμβούλους εισαγωγής, υπαλλήλους εισδοχής και άλλους αιτούντες.

Υπάρχουν διάφοροι περιεκτικοί οδηγοί που δημιουργήθηκαν από τους redditors στην πλατφόρμα. Εδώ είναι το αρχική σελίδα για τους περισσότερους από αυτούς τους οδηγούς (wiki). Υπάρχουν, φυσικά, συγκεκριμένα wiki όπως:

Το subreddit ενημερώνεται διαρκώς με νέες ερωτήσεις και απαντήσεις, οδηγούς γραμμένους από επαληθευμένους redditors (όπως συμβούλους εισδοχής και αξιωματικούς), προσωπικές ατάκες και άλλες διάφορες αναρτήσεις.

Για μαθητές γυμνασίου ή (εισερχόμενους) τελειόφοιτους, το A2C subreddit θα μπορούσε να είναι μια πολύ αξιόπιστη εργαλειοθήκη για τις πιο ενημερωμένες – αν και όχι απαραίτητα τις πιο αξιόπιστες – συμβουλές. Παίρνω τα παντα βλέπετε στο Reddit (ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) με λίγο αλάτι.

Με βάση την εμπειρία μου, το subreddit είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο όταν περιηγούμαι στους περιεκτικούς οδηγούς και βλέπω απαντήσεις στις δικές μου ερωτήσεις. Ωστόσο, είναι εύκολο να πέσετε σε έναν κύκλο σύγκρισης, αμφιβολίας για τον εαυτό σας και αδικαιολόγητου στρες όταν έχετε υπερβολική εμμονή με τις δημοσιεύσεις. χρησιμοποιήστε το subreddit μόνο όταν χρειάζεται!


ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Τι να φέρετε στο πρωτοετή έτος του κολεγίου σας


YouTube

Το YouTube φιλοξενεί εκατομμύρια βίντεο που μπορείτε να δείτε δωρεάν και με τις εφαρμογές κολεγίων να είναι τόσο δημοφιλές –αν και εποχιακά– θέμα, υπάρχουν πολλά βίντεο και κανάλια σε αυτή τη θέση.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι φοιτητές και σύμβουλοι δημοσιεύουν βίντεο με τις δικές τους συμβουλές και ιστορίες σχετικά με τις αιτήσεις για κολέγια. Υπάρχει επίσης μια τάση κοινής χρήσης των «στατιστικών και των εξωσχολικών προγραμμάτων που με οδήγησαν στο Χ σχολείο», όπου ένας μαθητής που έγινε δεκτός αποκαλύπτει μαθήματα γυμνασίου, τυποποιημένες βαθμολογίες εξετάσεων, βραβεία που κέρδισαν, εξωσχολικά μαθήματα κ.λπ.

Αν και είναι απολύτως εντάξει να παρακολουθείτε περιστασιακά αυτά τα βίντεο για έμπνευση ή απλώς από περιέργεια, μην πέσετε στην παγίδα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα λίγα βίντεο για να μετρήσετε την εφαρμογή σας.

Η διαδικασία αίτησης για το κολέγιο είναι πολύ τυχαία και ποικίλλει για κάθε υποψήφιο. Επιπλέον, καθώς ο χρόνος προχωρά, οι αξίες και οι απόψεις αλλάζουν, όπως και οι αποφάσεις των υπαλλήλων εισδοχής. Μπορεί να έχετε το ακριβής ίδια στατιστικά και εξωσχολικά προγράμματα με προηγούμενο υποψήφιο και εξακολουθούν να λαμβάνουν διαφορετικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, να θυμάστε ότι από όλα τα εκατομμύρια των αιτούντων κάθε σεζόν, βλέπετε μόνο ένα μικρό κλάσμα από αυτούς στο YouTube. Αυτός ο μικρός αριθμός των αναφορά Οι εφαρμογές δεν σημαίνουν τίποτα πέρα ​​από αυτό.

Εκτός από αυτούς τους τύπους βίντεο που μοιράζονται οι εγγεγραμμένοι φοιτητές, υπάρχουν επίσης χιλιάδες κανάλια και βίντεο που παρέχουν πραγματικές συμβουλές. Ακολουθούν μερικά από αυτά, κατά σειρά προσωπικής προτίμησης (αν και όλα είναι πολύ καλά!):

 1. Κολεγιακό Δοκίμιο Τύπου (ναι, είναι και στο YouTube)
 2. SupertutorTV
 3. Ίρις Φου
 4. Τρελή Νέλλη
 5. Κλόε Ταν
 6. Χέιλι Κανγκ

Εύρεση υποτροφιών

Σημαντικό: οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση για υποτροφίες! Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε αίτηση για υποτροφίες όποτε θέλετε – ακόμα και μετά από εσάς μπει σε Κολλέγιο!

Οι υποτροφίες βοηθούν στην πληρωμή των ακριβών διδάκτρων στο κολέγιο. Κατά μέσο όρο, τα κολέγια μπορεί να κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως για να φοιτήσουν, το οποίο είναι ένα βαρύ ποσό για πολλούς φοιτητές να πληρώσουν.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια (οι πολίτες των ΗΠΑ, οι υπήκοοι των ΗΠΑ ή οι επιλέξιμοι μη πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για FAFSA, την ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ανεξάρτητα από το εισόδημά σας), οι υποτροφίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε δωρεάν χρήματα!

Πολλά σχολεία προσφέρουν αξιοκρατικές υποτροφίες, οι οποίες είναι υποτροφίες που προσφέρονται με βάση τις ακαδημαϊκές/εξωσχολικές επιδόσεις σας. Τις περισσότερες φορές, αυτό περιλαμβάνει την εξέταση των τυποποιημένων αποτελεσμάτων δοκιμών σας.

Επιπλέον, πολλά σχολεία, οργανισμοί και εταιρείες προσφέρουν επίσης υποτροφίες με βάση τις ανάγκες, τα οποία απονέμονται με βάση τις οικονομικές ανάγκες των μαθητών. Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτά, πιθανότατα πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα καλό ποσό ομοσπονδιακής και κρατικής οικονομικής βοήθειας.

Τα πανεπιστήμια έχουν συχνά ένα από τα δύο πρόωρες προθεσμίες ή συμπληρωματικές εφαρμογές για υποτροφίες, οπότε φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας νωρίς! Εν τω μεταξύ, ιδιωτικοί οργανισμοί και εταιρείες έχουν εντελώς διαφορετικές εφαρμογές και πύλες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία εύρεσης υποτροφιών για να αναζητήσετε εφαρμογές για τις οποίες πληροίτε τις προϋποθέσεις και πώς να υποβάλετε αίτηση.

Ακολουθούν μερικοί δημοφιλείς και ολοκληρωμένοι εύρεση υποτροφιών:

Προσοχή στις απάτες! Θα έπρεπε ποτέ πρέπει να πληρώσουν για να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία. Εάν μια αίτηση σας ζητήσει να πληρώσετε, αναζητήστε άλλη υποτροφία – αυτή δεν αξίζει τον κόπο!

Θυμηθείτε, μπορείτε επίσης να συνεχίσετε να αναζητάτε υποτροφίες μόλις γίνετε δεκτοί και καθ ‚όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας στο κολέγιο. Οι φοιτητές σε πολλά πανεπιστήμια (μετά τη δέσμευση) θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα εργαλείο που ονομάζεται ScholarshipUniverse, ένα άλλο εξαιρετικό εργαλείο εύρεσης υποτροφιών. Προσέξτε το καθώς ξεκινά το πρώτο έτος του κολεγίου!

Φύλλα Google

Μια σημαντική συνήθεια που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κολέγιο είναι οργανωτικός τις αιτήσεις σας και τις πληροφορίες σας. Η υποβολή αίτησης στο κολέγιο είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα στη νεαρή ενήλικη ζωή σας και δεν θέλετε να αφήσετε τύψεις επειδή χάσατε προθεσμίες ή ξεχάσατε να υποβάλετε κάτι.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να παρακολουθείτε: πρόωρες προθεσμίες, τακτικές προθεσμίες, χρεώσεις αιτήσεων, συνδέσεις πύλης, δοκίμια, περιγραφές δραστηριοτήτων, αριθμοί αιτήσεων, προθεσμίες υποτροφιών και ποσά…

Μπορεί να ακούγεται συντριπτικό στην αρχή. Αλλά το μόνο πράγμα που χρειάζεστε εδώ είναι ένα Σύστημα.

Όταν έκανα αίτηση στο κολέγιο, χρησιμοποιούσα έναν πίνακα Φύλλων Google για να οργανώσω όλες τις αιτήσεις των σχολείων μου, καθώς και τις δραστηριότητές μου και πώς θα τις περιγράψω. Ταυτόχρονα, έγραψα τα δοκίμιά μου σε μεμονωμένα Έγγραφα Google και τα έβαλα στο Notion (ως ευρετήριο) για να τα παρακολουθώ.

Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σύστημα θέλετε, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα – Φύλλα Google, Microsoft Excel, Notion, ένα ημερολόγιο, ένα σημειωματάριο… αλλά εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία που προτείνω να συμπεριλάβετε:

 • Όνομα σχολείου, προθεσμία υποβολής αιτήσεων και τι είδους είναι (ED, EA, RD…)
 • Πύλη εφαρμογών, σύνδεση και κωδικός πρόσβασης
 • Major που κάνετε αίτηση ως
 • Αριθμός συμπληρωματικών δοκιμίων
 • Συμπληρωματικά μηνύματα δοκιμίου και ελάχιστο/μέγιστο μήκος λέξης
 • Όνομα υποτροφίας, προθεσμία και κριτήρια

Έχω ένα δωρεάν πρότυπο Φύλλα Google για να σας βοηθήσω να οργανώσετε τις αιτήσεις σας σε πανεπιστήμια, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε αφού εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου (θα αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στην πλήρη βιβλιοθήκη Freebie μου όταν το κάνετε):

Ωστόσο, αν θέλετε να προχωρήσετε και να κατεβάσετε ολόκληρο το δικό μου Βιβλίο εργασιών College Planning Pack, ελέγξτε το παρακάτω. Περιλαμβάνει διαφορετικούς σχεδιαστές για πολλαπλές πτυχές της αίτησης στο κολέγιο, όλα διαθέσιμα κατά την αγορά.

Σύμβουλος & Μεγαλύτεροι Μαθητές

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να λάβετε βοήθεια από τον σχολικό (ή καθοδήγηση) σύμβουλό σας, καθώς και από μεγαλύτερους μαθητές που έχουν ήδη περάσει από αυτό που πρόκειται να περάσετε.

Ο σχολικός σας σύμβουλος θα πρέπει να είναι εκεί για να σας δώσει συμβουλές σχετικά με τα κολέγια στα οποία θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε αίτηση (με βάση τις επιδόσεις σας στο σχολείο και σε εξωσχολικά προγράμματα που σχετίζονται με το σχολείο), σε ποιες τοπικές υποτροφίες πρέπει να κάνετε αίτηση, σε ποιες προθεσμίες μπορείτε να περιμένετε , και τα λοιπά.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι πολλά κολέγια ζητούν συστατική επιστολή από τον σχολικό σας σύμβουλο! Έτσι, αν θέλετε μια πιο εξατομικευμένη (γνωστός και ως καλύτερα) επιστολή από τον σύμβουλό σας, ξεκινήστε να μιλάτε μαζί τους νωρίς και χτίστε μια σχέση μαζί τους.

Κανείς δεν ξέρει 100% τι κάνουν όταν αρχίζουν να κάνουν αίτηση για πρώτη φορά στο κολέγιο. Ωστόσο, αφού το κάνετε πραγματικά, πολλά πράγματα έχουν περισσότερο νόημα. Προσπαθήστε να μιλήσετε σε μεγαλύτερους μαθητές, φίλους ή αδέρφια για τις εμπειρίες τους.

Οι προηγούμενοι υποψήφιοι έχουν πολλές συμβουλές σχετικά με τη διαδικασία και αν τους μιλήσετε προσωπικά, πιθανότατα μπορείτε να λάβετε πολλές προτάσεις για εσείς που δεν μπορείς να βρεις πουθενά αλλού. Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε:

 • Πότε ξεκινήσατε να γράφετε δοκίμια;
 • Πώς βρήκες έμπνευση για τα δοκίμιά σου ή πώς ήξερες τι να γράψεις;
 • Πώς επιλέξατε σε ποια κολέγια θα υποβάλετε αίτηση;
 • Γιατί επιλέξατε αυτό το κολέγιο (αυτό στο οποίο φοιτούν);
 • Ποιοι είναι οι πόροι που θα πρέπει να είμαι βέβαιος ότι θα χρησιμοποιήσω;
 • Ποιες είναι οι προθεσμίες που δεν πρέπει να χάσω;
 • Τι θα θέλατε να κάνατε όταν υποβάλλατε αίτηση;
 • Τι συμβουλή έχετε για μένα;

Διαβάζεις 6 καλύτεροι πόροι για αιτήσεις στο κολέγιο από την Ellie από τους Ininrely Students. Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, φροντίστε να δείτε το υπόλοιπο ιστολόγιο και να ακολουθήσετε την Ellie Κελάδημα, Pinterestκαι Ίνσταγκραμ!

συμπέρασμα

Η αίτηση στο κολέγιο και η είσοδος σε ένα σχολείο δεν πρέπει να κοστίζουν χιλιάδες δολάρια από την τσέπη σας. Αυτοί οι 6 πόροι είναι – δοκιμασμένοι και δοκιμασμένοι από εμένα – γεμάτοι αξία και θα κάνουν τη διαδικασία αίτησής σας να προχωρήσει πολύ πιο ομαλά.

Εάν αυτή τη στιγμή κάνετε αίτηση στο κολέγιο, μη διστάσετε να σχολιάσετε παρακάτω με την πρόοδό σας (κάνετε λίστα κολεγίων, γράφετε δοκίμια, ερευνάτε οικονομική βοήθεια…) και θα προσπαθήσω να σας δώσω μια συμβουλή!

Και αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις άλλες πρόσφατες αναρτήσεις: