Το NASR, Bundies Care σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στην Kwara

Το NASR, Bundies Care σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στην Kwara

März 23, 2023 0 Von admin

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, ο συνασπισμός Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Εθνικής Δράσης για τη Μείωση του Σακχάρου (NASR), Bundies Care Support Initiative. ένα από τα μέλη του τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του στόματος στο Ilorin, στην πολιτεία Kwara σε συνεργασία με το UNESCO Associated Schools Network (Aspnet), το Nigeria Dental Association Kwara State Branch και το Medical Women Association of Nigeria Kwara Branch για να ευαισθητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη στοματική υγεία και υγιεινή και τα οφέλη από τη μείωση των ζαχαρούχων ποτών (SSB) και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη σωστή στοματική υγιεινή.

Στο πρόγραμμα παρευρέθηκαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Φροντίδας Bundies, Funmi Adefila-Osiegbu, και ο Αξιότιμος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, ο οποίος εκπροσωπήθηκε επιδέξια από ένα Εστιακό πρόσωπο της Unesco στην πολιτεία Kwara. MMrTaiye Odediji, Πρόεδρος της πολιτείας Kwara της Οδοντιατρικής Ένωσης της Νιγηρίας, Δρ Adeyemi, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γυναικών της Νιγηρίας Kwara, Dr MMrsAlatishe.

Το πρόγραμμα συγκέντρωσε σχολεία, μαθητές και δασκάλους από τρεις τοπικές κυβερνήσεις της πολιτείας. και άλλα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη σε μια προσπάθεια να επηρεαστούν στο τι πρέπει να γίνει για να παραμείνουμε υγιείς στοματικά.
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Οδοντιάτρων της Νιγηρίας έδειξε στο κοινό τις καλύτερες στοματικές πρακτικές, τον τρόπο καθαρισμού του στόματος και τον καλύτερο τρόπο προστασίας από την τερηδόνα μεταξύ άλλων. Τόνισε επίσης το θέμα για το φετινό πρόγραμμα: Να είστε περήφανοι για το στόμα σας – το οποίο θα επικεντρωθεί στη σημασία της φροντίδας του στόματός σας σε κάθε στάδιο της ζωής.

Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις απολαύσεις τους για το πρόγραμμα με πολλούς να εκδηλώνουν ενθουσιασμό για όσα έμαθαν στην εκδήλωση. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν επίσης μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα ως αναμνηστικά δώρα. Η εκδήλωση είχε επίσης δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο για όλους τους συμμετέχοντες.