Το τμήμα υγείας του Δυτικού Ακρωτηρίου επαινεί τις ομάδες Vaxi Taxi

Το τμήμα υγείας του Δυτικού Ακρωτηρίου επαινεί τις ομάδες Vaxi Taxi

März 13, 2023 0 Von admin

Όταν πραγματοποιήθηκε η κυκλοφορία των εμβολίων για τον Covid-19, το τμήμα υγείας και ευεξίας του Δυτικού Ακρωτηρίου ήξερε ότι έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να φέρει το απαραίτητο εμβόλιο σε κατοίκους που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν σε μια περιοχή ή κλινική εμβολιασμού.

Το προσωπικό της EMS στην τελετή εκτίμησης που φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Φωτογραφία: WCDHW

Οι ομάδες Vaxi Taxi πραγματοποίησαν 131 επαρχιακά ταξίδια και 66 ταξίδια σε αστικές περιοχές για τη χορήγηση 7.208 εμβολίων μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023.

Κέιπ Τάουν – Όταν πραγματοποιήθηκε η κυκλοφορία των εμβολίων για τον Covid-19, το τμήμα υγείας και ευεξίας του Δυτικού Ακρωτηρίου ήξερε ότι έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να φέρει το απαραίτητο εμβόλιο σε κατοίκους που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν σε μια τοποθεσία ή κλινική εμβολιασμού.

Οι Υπηρεσίες Επείγουσας Ιατρικής (EMS) Wax Taxi Σύντομα γεννήθηκε η κινητή υπηρεσία εμβολιασμού.

Το ταξί Vaxi αποτελούνταν από ασθενοφόρο και προσωπικό EMS που πήγαν σε διάφορες περιοχές για να χορηγήσουν εμβόλια σε όσους δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση.

Σύμφωνα με το τμήμα, οι ομάδες Vaxi Taxi πραγματοποίησαν 131 επαρχιακά ταξίδια και 66 ταξίδια σε αστικές περιοχές για τη χορήγηση 7.208 εμβολίων μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023.

Η Juanita Arendse (επικεφαλής διευθύντρια του Emergency Clinical and Services Support), ο Mncedisi Mbatha από το Violence Prevention through Urban Upgrading Programme και ο Craig Wylie, διευθυντής του EMS. Φωτογραφία: WCDHW

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής εκτίμησης την περασμένη εβδομάδα, το τμήμα αναγνώρισε 95 υπαλλήλους της EMS, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών της κοινότητας, της Felicity Solomons από το Macassar και του Mncedisi Mbatha από την Khayelitsha, που συνεργάστηκαν με τις πρωτοβουλίες EMS Vaxi Taxi για τη συμβολή τους στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Από την ίδρυση του Υπηρεσία κινητού εμβολιασμού EMS Vaxi Taxiπου προηγουμένως δεν εξυπηρετούνταν, οι αγροτικές κοινότητες λαμβάνουν τώρα εμβολιασμό, είπε το τμήμα.

Αυτό γίνεται με τη δημιουργία κοινοτικών συμπράξεων για τη λήψη εμβολιασμών στους κατοίκους.

Με τα ασθενοφόρα, το προσωπικό της EMS μπορεί να φτάσει εκεί που βρίσκονται οι κάτοικοι και να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Lana Joubert, παραϊατρικός και επικεφαλής βάρδιας, EMS Hermanus. Φωτογραφία: WCDHW

Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση από το EMS αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πραγματικός πρωτοπόρος της δίκαιης πρόσβασης στον εμβολιασμό, ανέφερε το τμήμα.

Η γενική διευθύντρια της Κλινικής και Υποστήριξης Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, Juanita Arendse επαίνεσε τις προσπάθειες των ομάδων ταξί EMS Vaxi που είναι κατανεμημένες σε έξι περιοχές.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς που διασφαλίζετε την εύκολη πρόσβαση στον εμβολιασμό, καθώς αυτό έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου του Covid-19.

«Μπράβο σε όλους σας που δείξατε εξαιρετικά εργασιακά επιτεύγματα, ομαδική εργασία και ισχυρή δέσμευση να σώσετε ζωές», είπε η Arendse.

Terrence Klaasen, Διευθυντής Σταθμού στο EMS Paarl, και ο Dr Shaheem De Vries, Ιατρικός Διευθυντής του EMS. Φωτογραφία: WCDHW

Ο Mbatha, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το πρόγραμμα Πρόληψης της Βίας μέσω της Αστικής Αναβάθμισης στο Χαράρε, είπε ότι ήταν καλό για τις ομάδες ταξί Vaxi να έρθουν στην περιοχή του και να σώσουν ζωές.

«Οι κάτοικοί μας ζουν σε μέρη όπου είναι συχνά δύσκολη η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και με τα προγράμματα που έχουμε εφαρμόσει και όσα έχουν προσφέρει οι ομάδες EMS, κάναμε τη διαφορά», είπε ο Mbatha.

«Ήταν καλό για την κοινότητα, καθώς μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ακριβώς μπροστά από τις πόρτες τους. Αυτή η αναγνώριση σημαίνει πολλά για μένα, ως κοινοτάρχη που ενημερώνει τους κατοίκους στον τομέα των υπηρεσιών που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή».

Ο διευθυντής του σταθμού στο Paarl EMS, Terrence Klaasen, ο οποίος ήταν μέρος της πρωτοβουλίας Vaxi Taxi τα τελευταία δύο χρόνια, είπε ότι οι ομάδες συγκεντρώθηκαν για να παρέχουν τις βασικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής Cape Winelands.

Οι ομάδες ταξί Vaxi είναι απλωμένες σε έξι συνοικίες. Φωτογραφία: WCG

«Συγκεντρωθήκαμε πραγματικά ως ομάδα για να παρέχουμε μια βασική υπηρεσία στην περιοχή Cape Winelands. Εκτιμήσαμε πραγματικά την υποστήριξη από τα μέλη της κοινότητας, χωρίς τα οποία οι προσπάθειές μας δεν θα ήταν επιτυχείς. Τα πάμε πολύ καλά με τη χορήγηση εμβολίων και έχουμε επισκεφτεί ακόμη και σχολεία για να παρέχουμε την υπηρεσία. Αυτή η αναγνώριση είναι ένα τόσο ικανοποιητικό συναίσθημα», είπε ο Klaasen.

Η Lana Joubert, παραϊατρική και επικεφαλής βάρδιας στο Hermanus EMS, είναι εμβολιαστής και είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της ψυχρής αλυσίδας στην περιοχή της.

Είπε ότι η ομάδα του Overberg έχει δει το πρόγραμμα εμβολιασμού ως μια ευκαιρία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κοινοτήτων τους.

«Δουλεύουμε με τις κοινότητες καθημερινά και η αναγνώριση των συνεισφορών μας με αυτόν τον τρόπο σημαίνει πολλά για εμάς», είπε ο Joubert.

Το τμήμα υγείας και ευεξίας του Δυτικού Ακρωτηρίου υπενθυμίζει στο κοινό ότι ο Covid-19 εξακολουθεί να υπάρχει και εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τα ευάλωτα άτομα.

Προέτρεψε τα ενδιαφερόμενα μέρη που θέλουν να διερευνήσουν συλλογικές προσπάθειες να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία εμβολιασμού EMS Vaxi Taxi στο 021 508 4520 ή να στείλουν ένα email στη Noorifah Narker [email protected]

[email protected]

IOL

Αποποίηση ευθύνης ANA NEWS WIRE:
Το Αφρικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANA) είναι μια ενσύρματη υπηρεσία ειδήσεων και ως εκ τούτου προσυπογράφει τα υψηλότερα πρότυπα της δημοσιογραφίας, καθώς σχετίζεται με την ακρίβεια, τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία.
Η ANA προσπαθεί να παρέχει ακριβείς, καλές και αξιόπιστες πληροφορίες σε Κείμενο, Εικόνες και Βίντεο. Όπου εμφανίζονται σφάλματα, η ANA θα επιδιώξει να τα διορθώσει έγκαιρα και με διαφάνεια.
Η πλατφόρμα ΑΝΑ περιέχει επίσης ειδήσεις και πληροφορίες από πηγές τρίτων. Η ANA επιδίωξε να προμηθευτεί αξιόπιστο περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές ειδήσεων, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την ακρίβεια και τις απόψεις που παρέχονται από αυτές τις πηγές στην πλατφόρμα ANA ή σε συνδεδεμένους ιστότοπους.
Το περιεχόμενο που παρέχεται στην πλατφόρμα ANA News Wire, τόσο μέσω της λειτουργίας ειδήσεων ANA όσο και μέσω τρίτων πηγών της, προορίζεται για αποκλειστική χρήση εξουσιοδοτημένων συνδρομητών και συνεργατών. Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση του περιεχομένου ANA θα υπόκειται σε νομικά μέτρα. Η ANA επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της ως προς αυτό.
Η ANA καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπος λειτουργεί και λειτουργεί ομαλά ανά πάσα στιγμή, ωστόσο η ANA δεν φέρει ευθύνη και δεν θα ευθύνεται για περιπτώσεις που ο ιστότοπος είναι προσωρινά μη διαθέσιμος λόγω τεχνικών ζητημάτων που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας.