Τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν που φέρονται να λήστεψαν ξένους υπηκόους 5.000 R, δίνοντάς τους 60 R για ταξί

Τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν που φέρονται να λήστεψαν ξένους υπηκόους 5.000 R, δίνοντάς τους 60 R για ταξί

März 15, 2023 0 Von admin

Αστυνομικοί πλησίασαν την τριάδα και ζήτησαν διαβατήρια προτού πάρουν τους τρεις σε ένα μίνι λεωφορείο SAPS, αλλά στο δρόμο, οι αστυνομικοί τους λήστεψαν και τους έδωσαν R60.

Τέσσερις αστυνομικοί στο Limpopo εμφανίζονται στο δικαστήριο αφού συνελήφθησαν για φερόμενη ληστεία τριών ξένων υπηκόων R5 000. Εικόνα: RTMC

Αστυνομικοί πλησίασαν την τριάδα και ζήτησαν διαβατήρια προτού πάρουν τους τρεις σε ένα μίνι λεωφορείο SAPS, αλλά στο δρόμο, οι αστυνομικοί τους λήστεψαν και τους έδωσαν R60.

Πρετόρια – Τέσσερις αστυνομικοί με έδρα στο Λιμπόπο συνελήφθησαν για ληστεία τριών αλλοδαπών υπηκόων, αφού οι επί καθήκοντι πράκτορες επιβολής του νόμου τους εντόπισαν να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λιμπόπο, ταξίαρχος Μοτλαφέλα Μοτζάπελο, δήλωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην αστυνομική περιοχή της Μοττέμα.

«Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, οι τέσσερις ύποπτοι (οι αστυνομικοί) βρίσκονταν σε υπηρεσία, χρησιμοποιώντας ένα σημαδεμένο αστυνομικό μίνι λεωφορείο, όταν φέρεται να εντόπισαν τρεις άνδρες να αναλαμβάνουν χρήματα από το ΑΤΜ στο εμπορικό κέντρο στο Γκρόμπλερνταλ», είπε ο Μοτζάπελο.

Οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι οι άνδρες στο ΑΤΜ ήταν αλλοδαποί υπήκοοι και τους αντιμετώπισαν ζητώντας από την τριάδα διαβατήρια.

«Τα μέλη (αξιωματικοί) φέρεται να τους πλησίασαν και ζήτησαν διαβατήρια. Στη συνέχεια τους συνέλαβαν όταν δεν προσκόμισαν διαβατήρια και τους έβαλαν στο αυτοκίνητό τους», είπε ο Μοτζάπελο.

«Καθώς οδηγούσαν κατά μήκος του δρόμου, τα μέλη φέρεται να σταμάτησαν το μίνι λεωφορείο και πήραν βίαια ένα ποσό 5.000 R5 από τον καταγγέλλοντα και τους έδωσαν ένα ποσό R60 για να πάρουν ταξί για το σπίτι τους».

Στη συνέχεια, ο καταγγέλλων για το θέμα κατάφερε να λάβει βοήθεια και αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Motetema για να καταγγείλει το περιστατικό.

Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για να διερευνήσει το περιστατικό και να εντοπίσει τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

«Το θέμα παραδόθηκε αργότερα στην επαρχιακή ομάδα κατά της διαφθοράς για περαιτέρω έρευνες και στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον τους», είπε ο Μοτζάπελο.

„Μια κοινή επιχείρηση για την εκτέλεση του εντάλματος πραγματοποιήθηκε (την Τρίτη) και τα τέσσερα μέλη συνελήφθησαν ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία στα γραφεία της περιοχής Sekhukhune στο Groblersdal.“

Ο επαρχιακός επίτροπος της αστυνομίας στο Λιμπόπο, Αντιστράτηγος Θέμπι Χαντέμπε χαιρέτισε τη σύλληψη των τεσσάρων αστυνομικών.

«Η σύλληψη αυτών των μελών θα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι το SAPS σε αυτή την επαρχία δεν ανέχεται καμία μορφή εγκληματικότητας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο δράστης», είπε ο Χαντέμπε.

«Η πλειονότητα των μελών της αστυνομίας σε αυτήν την επαρχία είναι πιστά, αφοσιωμένα και παθιασμένα με τις υπηρεσίες αστυνόμευσης και λαμβάνονται αποφασιστικά βήματα εναντίον όσων παραστρατούν».

Οι τέσσερις αστυνομικοί, ηλικίας από 31 έως 36 ετών, έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν σήμερα, ενώπιον του Ειρηνοδικείου του Γκρόμπλερνταλ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κοινή ληστεία.

IOL

Αποποίηση ευθύνης ANA NEWS WIRE:
Το Αφρικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANA) είναι μια ενσύρματη υπηρεσία ειδήσεων και ως εκ τούτου προσυπογράφει τα υψηλότερα πρότυπα της δημοσιογραφίας, καθώς σχετίζεται με την ακρίβεια, τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία.
Η ANA προσπαθεί να παρέχει ακριβείς, καλές και αξιόπιστες πληροφορίες σε Κείμενο, Εικόνες και Βίντεο. Όπου εμφανίζονται σφάλματα, η ANA θα επιδιώξει να τα διορθώσει έγκαιρα και με διαφάνεια.
Η πλατφόρμα ΑΝΑ περιέχει επίσης ειδήσεις και πληροφορίες από πηγές τρίτων. Η ANA επιδίωξε να προμηθευτεί αξιόπιστο περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές ειδήσεων, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την ακρίβεια και τις απόψεις που παρέχονται από αυτές τις πηγές στην πλατφόρμα ANA ή σε συνδεδεμένους ιστότοπους.
Το περιεχόμενο που παρέχεται στην πλατφόρμα ANA News Wire, τόσο μέσω της λειτουργίας ειδήσεων ANA όσο και μέσω τρίτων πηγών της, προορίζεται για αποκλειστική χρήση εξουσιοδοτημένων συνδρομητών και συνεργατών. Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση του περιεχομένου ANA θα υπόκειται σε νομικά μέτρα. Η ANA επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της ως προς αυτό.
Η ANA καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπος λειτουργεί και λειτουργεί ομαλά ανά πάσα στιγμή, ωστόσο η ANA δεν φέρει ευθύνη και δεν θα ευθύνεται για περιπτώσεις που ο ιστότοπος είναι προσωρινά μη διαθέσιμος λόγω τεχνικών ζητημάτων που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας.