Η πλήρης παραγωγική μου καθημερινή ρουτίνα στο Λύκειο

Η πλήρης παραγωγική μου καθημερινή ρουτίνα στο Λύκειο

August 20, 2022 0 Von admin

Δεν είστε σίγουροι πώς να δομήσετε τις καθημερινές σας ρουτίνες κατά τη διάρκεια του γυμνασίου; Ήρθατε στο σωστό μέρος. Μου αρέσει να παραμένω οργανωμένος και το να έχω μια προκαθορισμένη ρουτίνα με βοηθά να παραμένω παραγωγικός και αποτελεσματικός τις περισσότερες μέρες.

Φυσικά, δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε μια ρουτίνα – μερικοί άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί χωρίς αυτή! Επομένως, η ρουτίνα σε αυτήν την ανάρτηση είναι απλώς για αναφορά και μπορείτε να την αλλάξετε με όποιον τρόπο θέλετε πριν την υιοθετήσετε (αν το επιλέξετε). Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Μάθε περισσότερα εδώ.

Λεπτομερής πλήρης καθημερινή ρουτίνα ως μαθητής στο Λύκειο

Πλαίσιο: Η ζωή μου στο γυμνάσιο

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου στο γυμνάσιο, είχα διαφορετικά προγράμματα για διαφορετικές ημέρες. Αυτό οφείλεται στη δέσμευσή μου σε διάφορες δραστηριότητες όπως αθλήματα και συλλόγους.

Στο γυμνάσιο, ήμουν μέλος της μπάντας και πολλών συλλόγων. Η εξάσκηση της μπάντας στην πορεία γινόταν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Οι συναντήσεις του συλλόγου γίνονταν κατά τη διάρκεια του γεύματος ή μετά το σχολείο, διάρκειας 30-60 λεπτών.

Επομένως, μου είναι αδύνατο να σας δείξω μια ενιαία, περιεκτική, καθημερινή ρουτίνα. Αντίθετα, έχω αναφέρει τη ρουτίνα μου στις «κανονικές» μέρες – όταν πηγαίνω στο σχολείο και δεν κάνω εξάσκηση μετά το σχολείο.

Ο στόχος μου στη ρουτίνα μου

Στην αρχή του γυμνασίου, μου άρεσε να κάνω λίγο από τα πάντα. Αυτό σήμαινε ότι συχνά αποσπούσα την προσοχή μου και δεν μπορούσα να ολοκληρώσω πλήρως ένα έργο σε επίπεδο ικανοποίησης. Άρχισα επίσης να ξυπνάω αργότερα και αργότερα, γιατί έπρεπε να προλάβω τις εργασίες για το σπίτι.

Μετά την πρώτη χρονιά του γυμνασίου, αν και δεν ήταν μια δύσκολη χρονιά, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να χτίσω και να ακολουθήσω μια καλύτερη ρουτίνα. Και είχα μερικούς στόχους στο μυαλό μου:

  • Να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.
  • Ποτέ δεν χρειάζεται να βιαστείτε σημαντικές εργασίες/έργα.
  • Απολαύστε χρόνο με φίλους ή μόνοι σας κάθε εβδομάδα.

Συνοψίστηκε στην ελαχιστοποίηση του χρόνου που αφιερώνεται στην ψυχαγωγία όπως το Netflix και το YouTube, και στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας κατά την εργασία. αυτό με βοήθησε να δομήσω τη ρουτίνα μου.

Η καθημερινή μου ρουτίνα (Απλοποιημένη)

7:30 – Ξύπνα

7:35 π.μ. – Πλύντε / ντυθείτε

7:45 π.μ. – Κάντε μακιγιάζ

7:50 – Φτιάξτε πρωινό

08:00 – Φάτε πρωινό

08:10 – Αναχώρηση για το σχολείο

8:28 π.μ. – Πηγαίνετε στην τάξη

08:30 – Σχολείο

15:10 – Πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη

16:30 – Αναχώρηση για το σπίτι

16:35 – Φτάστε στο σπίτι

16:45 – Εργασία για το σπίτι

18:30 – Φτιάξτε/φάτε δείπνο

19:30 – Πηγαίνετε μια βόλτα

19:45 – Εργασία για το σπίτι

20:45 – Εργασία ιστολογίου

21:15 – Προετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα

21:20 – Άσκηση/διάταση

21:50 – Ντους

22:15 – Διαβάστε

22:30 – Εφημερίδα

10:45 μ.μ. – Επιλέξτε ένα ρούχο

10:50 μ.μ. – Πλύσιμο

23:10 – Πηγαίνετε για ύπνο

23:30 – Ύπνος

Η καθημερινή μου ρουτίνα (Αναλυτικά)

7:30 – Ξύπνα

Συνήθως βάζω 2 ξυπνητήρια για το πρωί – το πρώτο για να με ξυπνήσει και το δεύτερο για να μου υπενθυμίσει να σηκωθώ από το κρεβάτι. Πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ μια εφαρμογή που ονομάζεται AutoSleepπου είναι ένας έξυπνος ανιχνευτής ύπνου και συναγερμός που σας ξυπνά την καλύτερη στιγμή με βάση τα μοτίβα ύπνου σας.

7:35 π.μ. – Πλύντε / ντυθείτε

Αφού σηκωθώ από το κρεβάτι, βουρτσίζω τα δόντια μου, πλένω το πρόσωπό μου (απλώς χρησιμοποιώ νερό για να καθαρίσω το πρόσωπό μου, μετά βάζω ενυδατική/αντηλιακή κρέμα), βουρτσίζω τα μαλλιά μου και χρησιμοποιώ το μπάνιο. Πάντα επιλέγω ρούχα το προηγούμενο βράδυ, οπότε το να ντυθώ διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.

7:45 π.μ. – Κάντε μακιγιάζ

Το μακιγιάζ μου για το σχολείο είναι πολύ απλό – μια ελαφριά βάση για τη διόρθωση του δέρματος, των φρυδιών, της μάσκαρα, του ρουζ και του lip gloss. Συνήθως ακούω μουσική ή podcast ταυτόχρονα.

7:50 – Φτιάξτε πρωινό

Το πρωινό μου τείνει να είναι επίσης πολύ απλό, συνήθως χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξω. Για παράδειγμα: φρυγανισμένο bagel και τυρί κρέμα. τηγανητά αυγά, ντομάτες και λουκάνικα. δημητριακό.

Δεν είμαι άνθρωπος του καφέ, οπότε συνήθως πίνω ένα φλιτζάνι νερό το πρωί. Φροντίζω επίσης να γεμίζω το μπουκάλι μου με νερό το πρωί, ώστε να είμαι ενυδατωμένη στο σχολείο.

08:00 – Φάτε πρωινό

Ενώ τρώω, μου αρέσει να ελέγχω τα email μου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχω πάντα ενεργοποιημένες ειδοποιήσεις για email, ώστε να μπορώ να μετακινούμαι γρήγορα στις ειδοποιήσεις για να εντοπίσω τυχόν σημαντικές.

08:10 – Αναχώρηση για το σχολείο

Ανάλογα με το αν οδηγείτε ή όχι, μπορείτε να φύγετε νωρίτερα/αργότερα για το σχολείο (για να φτάσετε σε θέση στάθμευσης). Επίσης, σημειώστε την κίνηση πριν ξεκινήσει το σχολείο – δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να φτάσετε στην τάξη!

8:28 π.μ. – Πηγαίνετε στην τάξη

Αν πάω νωρίς στο σχολείο, μπορεί να πάω στη βιβλιοθήκη για να εκτυπώσω κάποια χαρτιά, να κάνω κάποια δουλειά κ.λπ.

08:30 – Σχολείο

Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνομαι το πρωί, προσπαθώ πάντα να διατηρώ μια θετική στάση κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Το βρίσκω πολύ πιο εύκολο να αισθάνομαι άνετα με τους συμμαθητές και τους φίλους όταν είμαι ευπρόσδεκτος.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, προσπαθώ να προσέχω και να κρατάω καλές σημειώσεις. Αν έχω ερωτήσεις, προσπαθώ να ρωτήσω τον καθηγητή μου για να μην φύγω μπερδεμένος από την τάξη.

Όταν λαμβάνω νέες εργασίες, τις τοποθετώ αμέσως στον υπολογιστή μου. Χρησιμοποιώ ψηφιακές αυτοκόλλητες σημειώσεις στην αρχική οθόνη του υπολογιστή μου για να παρακολουθώ τα πάντα. Έβαλα επίσης σημαντικές προθεσμίες στο ψηφιακό μου ημερολόγιο.

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητες σημειώσεις για να παραμείνετε οργανωμένοι

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 7 Μαθήματα για Ακαδημαϊκή Επιτυχία στο Λύκειο


15:10 – Πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη

Μετά το σχολείο, πηγαίνω στη βιβλιοθήκη για να ολοκληρώσω τη δουλειά και να αποφύγω την κίνηση μετά το σχολείο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, μου αρέσει να παραμένω συγκεντρωμένος ακούγοντας μουσική. Συνήθως, ακούω LoFi, απαλή τζαζ, Studio Ghibli ή κλασική μουσική.

16:30 – Αναχώρηση για το σπίτι

16:35 – Φτάστε στο σπίτι

Μόλις φτάσω σπίτι, μου αρέσει να πάρω ένα σνακ και να χαλαρώσω (πάω στο τηλέφωνό μου) για λίγα λεπτά. Αν είμαι πραγματικά κουρασμένη, θα πάρω έναν υπνάκο 15-30 λεπτών. Εάν συμβεί αυτό, φροντίζω να ρυθμίσω πολλά ξυπνητήρια για να αποφύγω τον ύπνο για πολύ καιρό.

16:50 – Εργασία για το σπίτι

Προσπαθώ πάντα να ακολουθώ μια λίστα υποχρεώσεων ενώ κάνω την εργασία. Συνήθως, απλώς μεταφέρω τις εργασίες από τις ψηφιακές αυτοκόλλητες σημειώσεις μου σε μια λίστα εργασιών (όπως Todoist), ταξινομημένες με βάση παράγοντες όπως η επείγουσα ανάγκη και ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση.

Ενώ εργάζομαι, φροντίζω να ενεργοποιώ τη λειτουργία εστίασης στο iPhone μου, ώστε να μην λαμβάνω περιττές ειδοποιήσεις που με αποσπούν την προσοχή. Εάν διαθέτετε iPhone, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε την εστίαση στην εργασία σας για να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς.

Μερικές φορές, εργάζομαι σε μια ομάδα μελέτης ή με τους φίλους μου για να ολοκληρώσω την εργασία. Αυτό μπορεί να είναι αυτοπροσώπως (σε βιβλιοθήκη ή καφετέρια) ή εικονικά (στο FaceTime ή στο Discord). Από την εμπειρία μου, οι ομάδες είναι εξαιρετικά χρήσιμες όταν μελετάτε για μια επερχόμενη εξέταση ή όταν εργάζεστε σε μεγάλες και δύσκολες εργασίες.


ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Πώς να θυμάστε αποτελεσματικά όλα όσα μελετάτε


18:30 – Φτιάξτε/φάτε δείπνο

19:30 – Πηγαίνετε μια βόλτα

Μετά το δείπνο, βγαίνω έξω για μια γρήγορη βόλτα για να βοηθήσω στην πέψη του φαγητού μου και να πάρω μια ανάσα καθαρού αέρα. Το να βλέπω τη φύση βοηθά στην ανακούφιση του άγχους και στην ανάκτηση της συγκέντρωσης, γι‘ αυτό προσπαθώ να βγαίνω έξω κάθε μέρα, ακόμα κι αν είμαι πολύ απασχολημένος.

Μερικές φορές ενώ περπατάω, θα αναθεωρήσω τη δουλειά της ημέρας και θα φτιάξω νοητικές λίστες υποχρεώσεων για το υπόλοιπο της νύχτας. Άλλες φορές, προσπαθώ να μην σκέφτομαι καθόλου τη δουλειά και απλώς απολαμβάνω τη φύση γύρω μου.

19:45 – Εργασία για το σπίτι

Ακολουθώ τη λίστα με τις υποχρεώσεις μου όσο καλύτερα μπορώ και αν δεν μπορώ να ολοκληρώσω τα πάντα στη λίστα, θα την προγραμματίσω για την επόμενη πιθανή ημερομηνία. Αποφεύγω την αναβολή, ειδικά για μεγάλα έργα που χρειάζονται μερικές ώρες (ή περισσότερες) για να ολοκληρωθούν.

20:45 – Εργασία ιστολογίου

Αν έχω χρόνο μετά τις σχολικές εργασίες, θα δουλέψω στο blog μου (αυτό που διαβάζετε αυτή τη στιγμή!). Συνήθως γράφω νέες αναρτήσεις τα Σαββατοκύριακα, αφού χρειάζονται μερικές ώρες για να δημιουργηθούν. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα δημιουργήσω αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα απαντήσω σε email, θα εργαστώ σε νέα προϊόντα κ.λπ.

21:15 – Προετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα

Αφού τελειώσω τη δουλειά μου, προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση του φορητού υπολογιστή ή/και του iPad μου για φόρτιση, τη συσκευασία των κατάλληλων χαρτιών και βιβλίων για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας και την επιλογή της στολή της επόμενης ημέρας.

21:25 – Άσκηση/διάταση

Μετά από μια μέρα καθίσματος, μου αρέσει να κάνω μερικές ασκήσεις για να χαλαρώσω το σώμα μου. Αν νιώσω ότι έχω αρκετό χρόνο πριν τον ύπνο (καθώς ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρώσω όλες τις δουλειές μου ποικίλλει ανά ημέρα), θα πάω στο γυμναστήριο και θα κάνω μερικές προπονήσεις.

Αν βιάζομαι να πάω για ύπνο, θα κάνω μερικές σύντομες ασκήσεις στο σπίτι, συνήθως ακολουθώντας βίντεο στο YouTube. Πάντα τελειώνω με διατάσεις για να δροσιστώ.

21:50 – Ντους

22:15 – Διαβάστε

Ένας από τους ετήσιους στόχους μου είναι να διαβάζω για τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα. Είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσω αυτόν τον στόχο αφού εντάξω τη συνήθεια στη ρουτίνα μου.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία που διάβασα πρόσφατα:

22:35 – Εφημερίδα

Κάθε βράδυ γράφω ημερολόγιο για οτιδήποτε έχω στο μυαλό μου. Αυτό μπορεί να είναι μια ανασκόπηση της ημέρας, αυτό που περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη μέρα, κάτι που έμαθα αυτή τη μέρα, μια ατάκα, μια υπαρξιακή κρίση…

22:45 – Πλύσιμο

Πριν κοιμηθώ, βουρτσίζω τα δόντια μου, πλένω το πρόσωπό μου (πρώτα αφαιρώ το μακιγιάζ μου, μετά χρησιμοποιώ καθαριστικό, ορό και τέλος μάσκα ύπνου και μάσκα χειλιών), βουρτσίζω τα μαλλιά μου και χρησιμοποιώ το μπάνιο. Ακούγεται οικείο? Ναι, στην απλότητα, η νυχτερινή μου ρουτίνα διαφέρει από την πρωινή μου ρουτίνα μόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου διαφέρει ανά ημέρα. Κάθε δύο μέρες, ολοκληρώνω μια πιο εκτεταμένη ρουτίνα: αφαιρώ το μακιγιάζ, χρησιμοποιώ ένα απαλό καθαριστικό, κάνω απολέπιση, φοράω μάσκα πηλού, χρησιμοποιώ ορό, βάζω μάσκα ύπνου και, τέλος, μάσκα χειλιών. Μερικές φορές, θα βάλω και μια μάσκα πριν από τον ορό.

23:10 – Πηγαίνετε για ύπνο

Πρέπει να ομολογήσω ότι έχω την κακή συνήθεια να κάνω scroll στα social media στο κρεβάτι. Μόλις είμαι κάτω από την κουβέρτα μου, περνώ από το email μου άλλη μια φορά και πηγαίνω στο Instagram, το Pinterest, το Snapchat, κλπ… για περίπου 20 λεπτά.

Προσπαθώ να περιορίσω αυτόν τον χρόνο οθόνης βάζοντας ένα ξυπνητήρι για τις 11:30 μ.μ. για να μου υπενθυμίσει να σηκώσω το τηλέφωνό μου και να πάω για ύπνο. (Ρύθμιση ξυπνητηριού για ύπνο – πόσο ειρωνικό!) Εάν αυτό δεν λειτουργεί για εσάς, αφήστε το τηλέφωνό σας αμέσως μόλις πέσετε στο κρεβάτι και κοιμηθείτε κατευθείαν.

23:30 – Ύπνος

Αν δυσκολεύομαι να κοιμηθώ λόγω άγχους ή άλλων λόγων, θα πάρω ένα συμπλήρωμα μελατονίνης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια συνήθεια μου. Συνήθως κάνω έναν διαλογισμό ύπνου (ή δύο) στο Balance και παρασύρομαι σε αυτό.

Διαβάζεις Η πλήρης παραγωγική μου καθημερινή ρουτίνα στο Λύκειο από την Ellie από τους Ininrely Students. Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, φροντίστε να δείτε το υπόλοιπο ιστολόγιο και να ακολουθήσετε την Ellie Κελάδημα, Pinterestκαι Ίνσταγκραμ!

συμπέρασμα

Και τέλος! Φυσικά, η καθημερινή μου ρουτίνα δεν ακολουθεί πάντα αυτή ακριβώς τη δομή. ούτε το δικό σου χρειάζεται! Δημιουργήστε τη δική σας ρουτίνα αφού εξετάσετε τις συνήθειες και τους στόχους σας και μπορείτε να αρχίσετε να είστε παραγωγικοί.

Αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ίσως θελήσετε να δείτε αυτά: