Επισκεψιμότητα οργανικής αναζήτησης στο Google Analytics 4

Επισκεψιμότητα οργανικής αναζήτησης στο Google Analytics 4

März 11, 2023 0 Von admin

Γνωρίζετε πόσα άτομα επισκέφτηκαν τον ιστότοπό σας μετά από αναζήτηση; Το GA4 διευκολύνει την εύρεση όλων των απαντήσεών σας σχετικά με τη λεγόμενη επισκεψιμότητα οργανικής αναζήτησης. Σε αυτόν τον πρακτικό οδηγό, μπορείτε να βρείτε όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο με την ανάλυση SEO και μάρκετινγκ περιεχομένου.

Τι είναι τελικά η οργανική αναζήτηση στο Google Analytics 4;

Η οργανική αναζήτηση στο GA αναφέρεται σε όλη την επισκεψιμότητα που προέρχεται από μια μηχανή αναζήτησης και η οποία δεν χρηματοδοτήθηκε (πληρωμένες διαφημίσεις).

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τη διαφορά μεταξύ των αποτελεσμάτων πληρωμένης και οργανικής αναζήτησης Google.

 • Εάν κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση, η επίσκεψη στον ιστότοπο πηγαίνει στον κάδο του Επισκεψιμότητα αναζήτησης επί πληρωμή.
 • Οι επισκέψεις από κλικ σε άλλο σύνδεσμο χαρακτηρίζονται ως Οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης.

Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι τα κλικ στο μπλε μέρος είναι δωρεάν, αλλά θα φτάσω σε αυτό στο τέλος αυτού του άρθρου.

Προς το παρόν, ας το κρατήσουμε ελαφρύ.

Πώς να βρείτε οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης στο Google Analytics 4;

Στο GA4, μπορείτε να βρείτε δεδομένα σχετικά με την επισκεψιμότητα οργανικής αναζήτησης σε όλα τα Απόκτηση Αναφορές, εξερευνήσεις, Διαφήμιση, εκθέσεις της ΓΓΣ (αν τα προσθέσετε) και ακόμη Κάρτες Insight.

Λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ και θα το βρείτε;

Βασικά ναι, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που τα νήπια εξερευνούν τον κόσμο.

Μια καλύτερη στρατηγική είναι:

 • Καταγράψτε τις ερωτήσεις σχετικά με την οργανική αναζήτηση που έχουν σημασία για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας.
 • Στη συνέχεια, ανακαλύψτε και ελπίζουμε να θυμηθείτε πού μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις στο GA4.

Μην τρέχεις τώρα.

Όχι μόνο ολοκλήρωσα την εργασία για εσάς. Τακτοποίησα και τις ερωτήσεις από προφανές σε προχωρημένο.

Πόσα άτομα επισκέφτηκαν τον ιστότοπό μου μετά από αναζήτηση;

Για να δείτε το σύνολο της επισκεψιμότητας οργανικής αναζήτησης στο GA4, μπορείτε να μεταβείτε στο Απόκτηση κυκλοφορίας κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Στο επάνω μέρος της οθόνης, μπορείτε να δείτε δύο γραφήματα:

 • Αριστερά: Users by Session προεπιλεγμένη ομάδα καναλιών με την πάροδο του χρόνου
 • Σωστά: Users by Session προεπιλεγμένη ομάδα καναλιών.

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών της οργανικής αναζήτησης. Για να δείτε τη γραμμή τονισμένη και τους αριθμούς αντί για μια γραμμή, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού από πάνω Οργανική αναζήτηση.

Πώς σας είναι αυτό χρήσιμο;

Αυτό είναι αρκετά ωραίο, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμο μόνο για να έχετε μια γρήγορη εντύπωση.

 • Τη στιγμή που αφαιρείτε τον κέρσορα από τους αριθμούς, διαγράφονται από τη μνήμη σας. Θα γράψετε πόσα άτομα σας ανακάλυψαν χάρη σε μια μηχανή αναζήτησης; Δεν νομίζω.
 • Επίσης, τι σας λένε, π.χ., 5.033 χρήστες οργανικής αναζήτησης; Είναι πολύ ή όχι;
 • Εάν η οργανική αναζήτηση δεν είναι ένα από τα 5 πιο δημοφιλή κανάλια επισκεψιμότητας, δεν θα δείτε μια γραμμή να εμφανίζεται στο Users by Session προεπιλεγμένη ομάδα καναλιών γραφική παράσταση.

Στην επόμενη ερώτηση, θα σας δείξω έναν πιο πρακτικό τρόπο για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αναφορά και να λάβετε το μπόνους μιας ευρύτερης προβολής.

Πώς συγκρίνεται η οργανική αναζήτηση με άλλα κανάλια επισκεψιμότητας;

Για να συγκρίνετε την επισκεψιμότητα οργανικής αναζήτησης με άλλα κανάλια στο GA4, μπορείτε να επισκεφτείτε το Απόκτηση κυκλοφορίας κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στον πίνακα και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Προεπιλεγμένη ομάδα καναλιών περιόδου σύνδεσης ως πρωταρχική διάσταση.

Ο πίνακας δείχνει δύο σημαντικά πράγματα σχετικά με την οργανική αναζήτηση:

 1. Πως σημαντική είναι η οργανική αναζήτηση ως κανάλι? Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, για παράδειγμα, είναι το δεύτερο πιο σημαντικό κανάλι για την επισκεψιμότητά σας.
 2. Πόσα Χρήστες και Συνεδρίες πρώτα έκανε αναζήτηση στο παλιό σχολείο; Αυτή η διάκριση είναι σημαντική, γιατί όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης: ο ίδιος χρήστης μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας πολλές φορές αφού έχει κάνει μια αναζήτηση.

Πώς σας είναι χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

Τα δεδομένα σχετικά με τη σημασία της οργανικής επισκεψιμότητας αναζήτησης μπορούν να οδηγήσουν σε δύο συμπεράσματα:

 • είτε πρέπει να αναβαθμίσετε το SEO και το περιεχόμενο του παιχνιδιού σας για να κερδίσετε ή να διατηρήσετε την οργανική σας επισκεψιμότητα.
 • ή πρέπει να διαθέσετε πόρους σε άλλα κανάλια, επειδή η τρέχουσα κατάστασή σας στην αναζήτηση Google φαίνεται απελπιστική.

Προειδοποίηση: αυτό που ακολουθεί είναι μια μη δημοφιλής άποψη μεταξύ των εμπόρων περιεχομένου και των SEO. Αυτό περιλαμβάνει εμένα, οπότε αν νιώθετε πληγωμένοι, υποφέρουμε και οι δύο τώρα.

Οι οργανικοί επισκέπτες είναι καθαρά ματαιοδοξίες. Είναι ωραίο να καυχιέσαι μαζί τους, αλλά η επιχείρησή σου χρειάζεται χρήματα

Κάτι που με οδηγεί στην επόμενη ερώτηση.

Η οργανική αναζήτησή σας δημιουργεί πραγματικά έσοδα;

Εάν εκχωρήσετε μια τιμή στις μετατροπές στο GA4, μπορείτε να παρακολουθείτε πόσα χρήματα δημιουργεί κάθε κανάλι, συμπεριλαμβανομένης της οργανικής αναζήτησης.

Στον πίνακα του Απόκτηση κυκλοφορίας αναφορά, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα δεξιά. Η τελευταία στήλη του πίνακα περιέχει Τα συνολικά έσοδα.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;

Βλέποντας πόσα χρήματα κερδίζετε πραγματικά από το SEO και τη δωρεάν επισκεψιμότητά σας μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Μπορείτε να αποφασίσετε να διαθέσετε περισσότερο ή λιγότερο προϋπολογισμό σε πληρωμένες διαφημίσεις, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή περιεχόμενο για το ιστολόγιο ή τον ιστότοπό σας.

Τι γίνεται όμως αν δεν διευθύνετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου;

Πώς μπορώ να βρω οργανικούς δυνητικούς πελάτες στο Google Analytics;

Στο GA4, είναι εύκολο να εντοπίσετε πόσες από τις μετατροπές σας μπορούν να αποδοθούν στην οργανική επισκεψιμότητα. ο Απόκτηση κυκλοφορίας Η αναφορά είναι μία από τις πηγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε τους πραγματικούς αριθμούς.

Η δεύτερη τελευταία στήλη του πίνακα σάς δείχνει τον αριθμό των μετατροπών.

Εάν κάνετε κλικ στο βέλος δίπλα Όλες οι εκδηλώσειςμπορείτε ακόμη και να επιλέξετε μια συγκεκριμένη μετατροπή.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε επίσης να ανοίξετε το Μετατροπές κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Στη συνέχεια, κάνετε κλικ σε ένα συμβάν, όπως για παράδειγμα θέα-καλάθι.

Τώρα μπορείτε να δείτε τα προεπιλεγμένα κανάλια και πώς η οργανική αναζήτηση συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων.

Προβάλλετε ένα καλάθι μετά από αναζήτηση; Αυτός ο αριθμός μου φαίνεται ύποπτα υψηλός.

Μπορεί να οφείλεται στο ότι το στιγμιότυπο οθόνης προέρχεται από τον λογαριασμό Google Demo Analytics, ο οποίος είναι μόνο ένας δυνατός τρόπος για να εξασκηθείτε στο GA4 χωρίς ιστότοπο.

Ποιες μηχανές αναζήτησης δημιούργησαν επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας;

Στο GA4 μπορείτε να δείτε ποιες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες σας για να βρουν τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να εντοπίσετε τη λίστα αλλάζοντας την κύρια ιδιότητα στο Απόκτηση κυκλοφορίας αναφορά στο Πηγή Μέσο.

Στη συνέχεια, πρέπει να περιηγηθείτε στη λίστα και να αναζητήσετε „/ βιολογικό», όπως π.χ. «baidu / organic», ή «google / organic».

Σωστά μαντέψατε: το πρώτο μέρος είναι το όνομα της μηχανής αναζήτησης.

Όπως εξηγήθηκε στις δύο προηγούμενες ερωτήσεις, μπορείτε να αναλύσετε πόσες μετατροπές ή έσοδα είναι υπεύθυνη μια μηχανή αναζήτησης.

Τι μπορείτε να κάνετε με αυτές τις πληροφορίες;

Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης. Αλλά αν δεν ζούσατε κάτω από έναν βράχο, ξέρετε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Αν, ανά πάσα στιγμή, το παρατηρήσετε Bing αρχίζει να δημιουργεί πολλή επισκεψιμότητα, μπορείτε να προβάλλετε διαφημίσεις εκεί. Ή κάντε τον ιστότοπό σας συμβατό με τους κανόνες webmaster.

Σε πόσους νέους χρήστες οδήγησε η οργανική αναζήτηση;

Αν σας ενδιαφέρει μόνο πόσα νέος χρήστες που επισκέφτηκαν τον ιστότοπό σας μέσω οργανικής αναζήτησης, μπορείτε να συμβουλευτείτε καλύτερα το Απόκτηση χρήστη κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Η έκθεση λειτουργεί παρόμοια με την Απόκτηση κίνησης κανω ΑΝΑΦΟΡΑ. Λοιπόν, αναφέρομαι στις παραπάνω ερωτήσεις και σε αυτό το άρθρο.

Αλλά θέλω επίσης να μοιραστώ μια μικρή προεπισκόπηση του τι μπορείτε να περιμένετε:

Γιατί σας ενδιαφέρουν αυτές οι πληροφορίες;

Το να αποκτήσετε νέα μάτια στον ιστότοπό σας είναι πρόκληση. Όσο περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να πετύχετε. Εάν αυτό μπορεί να συμβεί με δωρεάν κίνηση, θα χαμογελάτε πολύ.

Έχετε υπόψη σας ότι οι άνθρωποι που σας ανακαλύπτουν χάρη σε μια μηχανή αναζήτησης μπορεί να μην έχουν ακούσει ποτέ πριν.

Αυτό εξηγεί γιατί μπορείτε να δείτε διαφορετικές μετρήσεις στους πίνακες του ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ και Απόκτηση Χρήστη Αναφορές. Για παράδειγμα, το μέσος χρόνος αρραβώνων Για Νέοι χρήστες θα είναι χαμηλότερο ή υψηλότερο από για Χρήστες.

Η πρόκληση για εσάς είναι να κατανοήσετε αυτό.

 • Ίσως, οι νέοι χρήστες να είναι απασχολημένοι βλέποντας τα διασκεδαστικά βίντεό σας.
 • Ή ίσως, οι νέοι χρήστες εξερευνούν πολύ μπερδεμένοι και φροντίζουν να εγκαταλείψουν το πάρτι πριν ξεκινήσει.

Ποιες ιστοσελίδες επισκέφτηκαν μετά από αναζήτηση;

Για να δείτε ποια μηχανή αναζήτησης οδήγησε την επισκεψιμότητα σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πρέπει να ανοίξετε το Σελίδα προορισμού αναφορά στο GA4.

Στον πίνακα, προσθέστε μια δευτερεύουσα ιδιότητα κάνοντας κλικ στο + δίπλα στο Σελίδα προορισμού + συμβολοσειρά ερωτήματος.

Μετά διαλέγεις Πηγή κυκλοφορίας > Πηγή/μέσο συνεδριών

Τώρα έχετε μια επισκόπηση όλων των σελίδων προορισμού και της πηγής και του μέσου που αύξησαν την επισκεψιμότητα, όπως το οργανικό.

Όπως συμβαίνει με όλες τις αναφορές στο GA4, αυτό δεν είναι πολύ βολικό εάν θέλετε να ταξινομήσετε, να ομαδοποιήσετε ή ακόμα και να αναπαραστήσετε οπτικά τα δεδομένα.

Ευτυχώς, μπορείτε να συνδέσετε το GA4 στο Looker Studioή εξάγετε τα δεδομένα σε CSV. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε τη μαγεία της αφήγησης δεδομένων με το αγαπημένο σας εργαλείο οπτικοποίησης δεδομένων.

3 ακόμη τρόποι πρόσβασης σε δεδομένα στο GA4 σχετικά με την οργανική επισκεψιμότητά σας

Οι παραπάνω ερωτήσεις σάς δείχνουν πού και πώς μπορείτε να βρείτε δεδομένα σχετικά με την οργανική επισκεψιμότητα στο GA4. Αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότεροι τρόποι για να βουτήξετε βαθύτερα σε αυτό το συγκεκριμένο σύνολο δεδομένων.

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινό οργανικών επισκεπτών στο GA4;

Η οργανική αναζήτηση είναι μια προεπιλεγμένη ιδιότητα στο GA4. Εάν θέλετε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα κοινό από όλους τους επισκέπτες οργανικής επισκεψιμότητας.

Μπορείτε ακόμη να ορίσετε τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι σας χρήστες.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο διαχειριστής ενότητα και κάντε κλικ Κοινό.

Κάνε κλικ στο Νέο κοινό κουμπί.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και στο Πρότυπα καρτέλα, κάντε κλικ Απόκτηση.

Δώστε στο κοινό σας ένα περιγραφικό όνομα, π.χ.Organic Visitors Bing».

Επιλέξτε «περιέχει bing“ όπως και Πηγή πρώτου χρήστη.

Και «περιέχει οργανικός“ για το Μέσο πρώτου χρήστη

Εξοικονομήστε το κοινό και από τώρα και στο εξής, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη συγκεκριμένη ιδιότητα, για παράδειγμα, στις αναφορές εξερεύνησής σας.

Ο ουρανός και η δημιουργικότητά σας είναι το όριο αυτού που μπορείτε να κάνετε στο GA4.

Έκθεση διαφήμισης

Η αναφορά στιγμιότυπου διαφήμισης σάς παρέχει μια γρήγορη προβολή των μετατροπών σας ανά κανάλι, συμπεριλαμβανομένης της οργανικής επισκεψιμότητας.

Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να μάθετε πολλά άλλα ωραία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτήν την αναφορά.

Κάρτες πληροφοριών και οργανική αναζήτηση

Το GA4 δημιουργεί αυτόματα κάρτες πληροφοριών. Μερικές φορές, μπορείτε να δείτε μια κάρτα να εμφανίζεται που περιέχει επίσης δεδομένα σχετικά με την οργανική αναζήτηση.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και αριθμούς μετατροπών και οργανική επισκεψιμότητα, όπως στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να ρυθμίσετε. Αλλά αν το δείτε να εμφανίζεται, μπορείτε καλύτερα να του δώσετε ένα μπράβο. Με αυτόν τον τρόπο, ενημερώνετε την GA ότι θέλετε περισσότερες από αυτές τις αυτοματοποιημένες πληροφορίες.

Πώς να αποκτήσετε ακόμη περισσότερα δεδομένα επισκεψιμότητας οργανικής αναζήτησης Google στο GA4;

Εκτός από τις προεπιλεγμένες αναφορές, μπορείτε να εισάγετε ακόμη περισσότερα δεδομένα σχετικά Επισκεψιμότητα αναζήτησης Google σε GA4. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ενσωματώσετε δεδομένα από Google Search Console.

Ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό σύνδεσης GSC – GA4 και είστε έτοιμοι.

Παρακαλούμε, έχετε υπόψη σας τα εξής:

 • ο τα δεδομένα από τις αναφορές GSC σας διαφέρουν από τις προεπιλεγμένες αναφορές GA4. Η πιο απλή εξήγηση για αυτό είναι ότι τα εργαλεία χρησιμοποιούν άλλη τεχνολογία συλλογής και παρακολούθησης δεδομένων.
 • Οι αναφορές του Google Search Console εμφανίζει μόνο δεδομένα από την Google και όχι άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως π.χ Bing και Yandex.

Τελικές σημειώσεις για την οργανική κυκλοφορία στο GA4

Τώρα ξέρετε πώς, πού και γιατί να βρείτε την επισκεψιμότητα οργανικής αναζήτησης στο GA4, θέλω να μοιραστώ 3 σκέψεις:

1. Η οργανική κυκλοφορία συχνά θεωρείται ελεύθερη. Η επιλογή λέξης (πληρωμένη κίνηση) στο GA τροφοδοτεί μόνο αυτήν την ψευδαίσθηση. Αλλά hey, ζούμε σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι δωρεάν. Ακόμα κι αν κάνετε τη σκληρή δουλειά στον ιστότοπό σας, πληρώνετε με το υποτιμημένο νόμισμα χρόνου. Και μόνο για αυτόν τον λόγο, αξίζει να αναλύσετε την οργανική σας κίνηση.

2. Universal Analytics χρησιμοποίησε την κίνηση από 59 μηχανές αναζήτησης. Είχατε ακόμη και τη δυνατότητα να προσθέσετε περισσότερα. Η λίστα που χρησιμοποιεί το GA4 δεν είναι δημόσια διαθέσιμη (ακόμα) και δεν μπορείτε να προσθέσετε ιστότοπους μόνοι σας.

3. Έξω από το Google Analytics πλαίσιο, η οργανική κυκλοφορία είναι πολύ ευρύτερη. Εάν, για παράδειγμα, κάποιος επισκεφτεί τον ιστότοπό σας αφού κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο χωρίς πληρωμή σε ένα κανάλι κοινωνικών μέσων, αυτό είναι στην πραγματικότητα επίσης οργανική κυκλοφορία. Μπορείτε να το δείτε στο GA4 ως, π.χ. Οργανική Κοινωνική, Βιολογικό βίντεο και ακόμα Βιολογικές αγορές.

Εκ μέρους της ομάδας του DDU, σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να γίνετε ακόμα καλύτερος έμπορος, αναλυτής ή ιδιοκτήτης επιχείρησης με γνώμονα τα δεδομένα.