Επιλέγοντας μια κάμερα Bridge έναντι μιας σωστής DSLR

Επιλέγοντας μια κάμερα Bridge έναντι μιας σωστής DSLR

März 24, 2023 0 Von admin

Συνολικά, κυνηγάς μια κάμερα – ίσως για μια επικείμενη περίσταση; Ίσως η φωτογραφία πηγαίνει σε άλλη δραστηριότητα αναψυχής; Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, έχετε διάφορες επιλογές όσον αφορά την αγορά μιας φωτογραφικής μηχανής.

Στο πιο ουσιαστικό, λιγότερο περίπλοκο φινίρισμα του εύρους αγορών κάμερας, υπάρχουν οι συντηρητικές κάμερες, με σταθερά σημεία εστίασης που στρέφετε στο αντικειμενικό σας θέμα και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουμπί οθόνης για να τραβήξετε τη φωτογραφία σας (στη συνέχεια για ποιο λόγο «Συχνά αναφέρονται ως κάμερες «point-and-snap» ή «απλές στη χρήση»). Στην περίπτωση που έχετε μια κάμερα στο PDA σας, αυτή είναι βασικά μια μίνιμαλ, απλή στη χρήση κάμερα – κουνάτε το τηλέφωνό σας μπροστά σε κάποιον και, σε περίπτωση που δεν σας έχουν φωτίσει τα επόμενα χίλια χρόνια, πατάτε ένα κουμπί, τραβάτε τη φωτογραφία τους και πιθανότατα τη μεταφέρετε αστραπιαία στο Twitter ή το Facebook.

Στο πιο περίπλοκο, γενικά μοντέρνο (και πιο δαπανηρό) φινίρισμα της σειράς αγορών φωτογραφικών μηχανών, έχετε τις κάμερες DSLR (Computerized Single Focal Point Reflex). Βασικά έχουν παρόμοια δυνατότητα όπως μια ελαχιστοποιημένη κάμερα, καθώς στρέφετε το σημείο εστίασης προς το θέμα σας και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί της οθόνης για να τραβήξετε τη φωτογραφία. Παρόλα αυτά, τα εστιακά σημεία βοηθούν επιπλέον να διαχωρίσετε τις DSLR από τις ανεπιτήδευτες ελάχιστες κάμερές σας. Όταν πηγαίνετε να αγοράσετε μια DSLR, κάνετε κάτι σαν ΔΥΟ αγορές – μία για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής και μία για ένα εστιακό σημείο για να χωρέσει πριν από τον ηλεκτρονικό αισθητήρα εικόνας. Ανεξάρτητα από το αν θεωρείτε ως „παζάρι“ όπου μπορείτε να αγοράσετε μια DSLR με σημείο εστίασης, είναι ακόμη δύο ξεχωριστές μονάδες που συνδέετε μεταξύ τους για να δημιουργήσετε μια κάμερα που λειτουργεί πλήρως.

Τα εστιακά σημεία DSLR διατίθενται σε διαφορετικές διαμορφώσεις ή τύπους και η αγορά τους μπορεί να είναι συγκριτικά δαπανηρή (ή πολύ πιο δαπανηρή) από το σώμα της κάμερας – η μονάδα που φιλοξενεί τον ελαφρύ ευαίσθητο αισθητήρα εικόνας και όλες τις μηχανικές μπάρες για να μεταμορφώσουν αυτό που δείχνετε εστιακό σημείο σε μια καλά διπλότυπη φωτογραφία με υπολογιστή όταν πατάτε το κουμπί της οθόνης για να τραβήξετε τη φωτογραφία. Στο σημείο που αγόρασα την Panasonic GH4 DSLR μου, μόνο το αμάξωμα κόστισε μόλις 900 £ (1.290 $ περίπου). Το σημείο εστίασης, ένα Lumix GX Vario 35-100mm f2.8, ένα από τα πιο μηχανικά εξελιγμένα εστιακά σημεία που θα μπορούσε κάποιος να ελπίζει να βρει από την Panasonic, κόστισε 790 £ (1.135 $ περίπου). Επομένως, συνολικά μια εικασία, αλλά αξίζει τον κόπο για τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών καλύτερης ποιότητας.

Το πλεονέκτημα της χρήσης μιας DSLR, έναντι μιας κανονικής μικρότερης κάμερας, είναι η πιο σημαντική εφευρετική εντολή σχετικά με το πώς μπορείτε να κάνετε τις φωτογραφίες σας:

1. Μπορείτε να αλλάξετε πόσο φως μπορεί να εισέλθει στο εστιακό σημείο, αυξομειώνοντας το κενό του εστιακού σημείου, για να καταστήσετε πιο σκοτεινά τα εξαρτήματα του θεμελίου, κάτι που βοηθά στο να ξεχωρίζετε πιο ξεκάθαρα το αντικείμενο της αντικειμενικής σας μετωπικής περιοχής (ίσως έχετε μια τερατώδη βάση Με το σωστό σημείο εστίασης, μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα πιο εκτεταμένο κενό). Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να περιορίσετε το χάσμα και να αποκτήσετε περισσότερα στοιχεία της σκηνής σας σε πιο αξιοσημείωτη διαύγεια (αυτό είναι κάτι ωφέλιμο για φωτογραφίες σκηνών, όπου συνήθως πρέπει να βλέπετε τα πάντα καθαρά, από τα θέματα στην μετωπική περιοχή μέχρι στον ορίζοντα ή όπως μπορεί να είναι προφανές).

2. Μπορείτε να αλλάξετε το πόσο γρήγορα ανοίγει και κλείνει η σκιά, για να κάνετε διάφορα αποτελέσματα στις φωτογραφίες σας. Για παράδειγμα, μια πιο εκτεταμένη ταχύτητα σκίασης θα δώσει στον αισθητήρα εικόνας πρόσθετη ευκαιρία να καταγράψει τις πληροφορίες φωτός που έρχονται από την προοπτική. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στο φωτισμό των εικόνων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εξορθολογισμό του ανώμαλου νερού ή την ανάπτυξη μιας μεγάλης γκάμα θεμάτων, όπως οι προβολείς οχημάτων ή η εκδρομή των αστεριών στον νυχτερινό ουρανό. Ή πάλι, μπορείτε να ακολουθήσετε τον εναλλακτικό τρόπο και να χρησιμοποιήσετε μια πιο γρήγορη ταχύτητα οθόνης για να παγώσετε την ανάπτυξη, όπως το χτύπημα των φτερών ενός πουλιού κατά την πτήση.

3. Μπορείτε να αγοράσετε διάφορα ανταλλάξιμα σημεία εστίασης που σας δίνουν διάφορα αποτελέσματα. Τα εστιακά σημεία του Fish Eye έχουν μια παραμορφωμένη ευρεία άποψη, η οποία μπορεί να κάνει μια κανονική φωτογραφία διάτρησης σε κάτι πραγματικά συναρπαστικό. Τα εστιακά σημεία Standard Wide Point είναι ιδανικά για φωτογράφιση σκηνής, καθώς σας παρέχουν μια πιο εκτεταμένη προοπτική της θέας. Τα εστιακά σημεία του ζουμ και του τηλεσκοπίου είναι ιδανικά για τη λήψη άγριων πλασμάτων στο σπίτι, καθώς σας επιτρέπουν να παραμένετε αρκετά μακριά από θέματα που θα μπορούσαν να τρομάξουν αποτελεσματικά αν υποθέσουμε ότι πλησιάζετε υπερβολικά. Στη συνέχεια, υπάρχουν σημεία εστίασης πλήρους κλίμακας, τα οποία είναι διάσημα με τα φυτά και τα ζωύφια, καθώς σας επιτρέπουν να γεμίσετε την άκρη με το θέμα σας και να τραβήξετε κοντινές φωτογραφίες εξαντλητικά.

4. Μπορείτε να αγοράσετε κανάλια που ξεπερνούν το εστιακό σας σημείο και έχουν ένα ευρύ φάσμα επιπτώσεων. Τα πολωτικά κανάλια βοηθούν στην απομάκρυνση της θολότητας και της φωτεινότητας από τις ακτίνες του ήλιου, κάνοντας τα χρώματα πιο πλούσια και ενεργητικά. Τα εξαιρετικά θαμπά κανάλια αμερόληπτου πάχους (όπως το ND 10 στοπ της Hoya) προσφέρουν επιπλέον μείωση του φωτός, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αποθηκεύετε την οθόνη ανοιχτή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτοντας τον αισθητήρα της κάμερας στη σταθερή κίνηση κινούμενων πραγμάτων, όπως νερό και ομίχλη, δημιουργώντας ασαφή κίνηση. Το νερό μπορεί να φαίνεται βελούδινο και η ομίχλη μπορεί να φαίνεται σαν να κυλάει στον ουρανό στην εικόνα σας. Έπειτα, σε εκείνο το σημείο, υπάρχει το μοναδικό βυσσινί σκιασμένο κανάλι „FLW“ της Hoya, το οποίο είναι υπέροχο για τη λήψη περιγραμμένων λήψεων ενάντια στο εκθαμβωτικό σούρουπο ή το ξημέρωμα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πλεονεκτήματα στη χρήση μιας minimal κάμερας, σε αντίθεση με μια πιο σύγχρονη κάμερα DSLR. Το σημάδι είναι στο όνομα: είναι μειωμένα. χωράνε στην τσέπη του παλτό σας και δεν μετράνε σχεδόν τίποτα, όταν έρχονται σε αντίθεση και οι τεράστιες DSLR. Επιπλέον, προφανώς δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε μαζί μου για να σας ενημερώσω πόσο χρήσιμο είναι να έχετε μια κάμερα υψηλού megapixel ενσωματωμένη σε ένα βολικό εκτιμώμενο PDA. Πιο τακτικά, στις μέρες μας, πραγματικά συναρπαστικές, απεριόριστες φωτογραφίες καταγράφονται σε PDA φωτογραφικών μηχανών, αντί σε εκλεπτυσμένες DSLR, ακριβώς υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι περισσότερα άτομα μεταφέρουν μια φωτογραφική μηχανή μαζί τους τον περισσότερο χρόνο. Μπορείτε εδώ να το αστείο του φωτογράφου ότι «η καλύτερη κάμερα για να έχετε είναι αυτή που είναι σταθερά μαζί σας», ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει πάνω από ένα μικρό ίχνος εγκυρότητας σε αυτή τη μετοχική έκφραση.

Ένα από τα ζητήματα με τις ελαχιστοποιημένες κάμερες, αν θυμόμαστε αυτές για τα PDA, είναι ότι οι αισθητήρες εικόνας είναι λίγοι σε τέτοιο σημείο που δεν λειτουργούν τόσο καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. από εξέταση, οι μεγαλύτεροι αισθητήρες DSLR έχουν σε μικρότερο βαθμό πρόβλημα. Ένα άλλο ζήτημα είναι το πώς αποδεικνύονται τακτικά γεμάτες όλες οι φωτογραφίες – δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τα θέματα από κοντινή προβολή με βάση το τι συμβαίνει στα παρασκήνια και αυτό μπορεί να προκαλέσει μερικές αρκετά μπερδεμένες, ταραχώδεις φωτογραφίες.

Στο παρελθόν οι επιλογές σας περιορίζονταν είτε στη διαχείριση με μια απλή μίνιμαλ φωτογραφική μηχανή είτε στην επένδυση ενέργειας και μετρητών για να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφική μηχανή DSLR για να προσπαθήσετε να τραβήξετε πιο συναρπαστικές φωτογραφίες. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο ήρθε ένα άλλο είδος κάμερας, μια που στόχευε στο να περάσει η αλλαγή από τη διεκδίκηση μιας συντηρητικής κάμερας στην κατοχή μιας DSLR. Προχωρήστε, λοιπόν, σε εκείνο το σημείο, οι καινοτόμα ονομασίες Scaffold Cameras. Γενικά, αυτές οι κάμερες έχουν ένα μέρος από τα πιο περίπλοκα σημεία DSLR, (για παράδειγμα, έχουν την επιλογή να αλλάζετε την κάμερα σε διάφορες λειτουργίες, όπως Gap Need, Shade Need ή πλήρη χειροκίνητη λειτουργία), αλλά είχαν την πλειοψηφία της απλότητας μια απλή στη χρήση μικρότερη κάμερα, όπου δεν χρειαζόταν να παραπονεθείτε με εμπορεύσιμα εστιακά σημεία – τα πλαίσια εστιακών σημείων στις Κάμερες Scaffold είναι σταθερά και δεν μπορείτε να τα μεταμορφώσετε. Θα μπορούσατε να βάλετε αμέσως την κάμερα σε πλήρως προγραμματισμένη λειτουργία, να αφήσετε τους υπολογισμούς της κάμερας να υπολογίσουν τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις, να στρέψετε το σημείο εστίασης στο αντικειμενικό σας θέμα και στη συνέχεια να πατήσετε το κουμπί για να τραβήξετε τη φωτογραφία.

Μια τέτοια Extension Camera, που γνωρίζω καλά συνολικά (από τότε που την πήρα), είναι η Panasonic FZ1000. Αυτή ήταν η πρώτη „μεγάλη“, „εξευγενισμένη“ και „δαπανηρή“ κάμερα που είχα ανά πάσα στιγμή. Έχει βασικά καθένα από τα στοιχεία που θα μπορούσατε να εντοπίσετε σε οποιαδήποτε κορυφαία φωτογραφική μηχανή DSLR: ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών. ικανότητα σύνδεσης διαφόρων καναλιών για διάφορες επιπτώσεις· ικανότητα ελέγχου της ταχύτητας οθόνης. Χάσμα; ISO (αλλάξτε την αποστροφή του αισθητήρα εικόνας προς το φως, κάτι για το οποίο μπορεί να είναι ευγνώμων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και όταν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε μια λάμψη). και White Equilibrium. Μπορείτε να το ρυθμίσετε να τραβάει σε „Λειτουργία ριπής“, η οποία είναι ιδανική για γρήγορη λήψη θεμάτων. και έχετε την επιλογή να το αλλάξετε σε „Organizing Mode“, που σας επιτρέπει να πατήσετε το κουμπί σκίασης μία φορά και η κάμερα να τραβήξει διάφορες φωτογραφίες, μία στο σωστό άνοιγμα, μερικές πιο ανοιχτόχρωμες, μερικές πιο μουντές και στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι του προγράμματος, όπως το Photomatix, για να ενώσει τις φωτογραφίες σε αυτό που είναι γνωστό ως μια μοναχική εικόνα High Powerful Reach (HDR), η οποία ενοποιεί το καλύτερο φως και λεπτομέρεια από τις σειρές εικόνων για να προσφέρει μια μοναχική, εκθαμβωτική εικόνα που δεν είναι καν η πιο εκλεπτυσμένη Η κάμερα DSLR μπορεί να παράγει κατά τη λήψη μιας μοναχικής φωτογραφίας.

Υπάρχουν δύο πράγματα που διαφέρουν την Panasonic FZ1000 από άλλες «νόμιμες» φωτογραφικές μηχανές DSLR, όπως η Panasonic GH4 (η κάμερα που τελικά αντικατέστησε την FZ1000 μου). Ο πρώτος είναι ένας πιο μέτριος εκτιμώμενος αισθητήρας εικόνας. Αν και είναι ακόμα μεγαλύτερος από τη συνηθισμένη συντηρητική φωτογραφική μηχανή σας (άρα λειτουργεί καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού), ο αισθητήρας 1 ιντσών είναι ακόμα πιο μέτριος από αυτό που βρίσκετε σε μια DSLR, επομένως η έκθεση σε χαμηλό φωτισμό δεν είναι τόσο εξαιρετική (και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε αυτό, θα έχετε το μέγεθος του αισθητήρα που υπάρχει στην κάμερα όταν τον αποκτήσετε).

Η επακόλουθη διάκριση είναι η αδυναμία αλλαγής εστιακών σημείων, υπό το φως του γεγονότος ότι η FZ1000 έχει σχεδιαστεί σκόπιμα ως Extension Camera, πράγμα που σημαίνει ότι το πλαίσιο του εστιακού σημείου είναι σταθερό και δεν μπορεί να αλλάξει. Με αυτόν τον τρόπο, υποθέτοντας ότι χρειαζόμουν ή χρειαζόμουν ένα πιο εκτεταμένο εστιακό σημείο από τα 25 χιλιοστά που βρισκόταν στο κατάστημα όπλων του FZ1000, ή από την άλλη με την ευκαιρία ότι θα χρειαζόμουν πιο εκτεταμένο εύρος ζουμ ή χρειαζόμουν να εξερευνήστε διαφορετικές οδούς σχετικά με τα εστιακά σημεία του Fish Eye… όλα τα λαμβάνοντας υπόψη, αποδείχτηκα ανίκανο, με το σκεπτικό ότι το πλαίσιο του εστιακού σημείου δεν μπορεί να αλλάξει. Αν και αυτό εκτοξεύει ένα εφευρετικό μειονέκτημα, είναι επίσης μια νομισματική ανησυχία – σε περίπτωση που ρίξετε τη φωτογραφική μηχανή σας και σπάσετε το σημείο εστίασης, αυτό είναι το μόνο που υπάρχει, GAME OVER. θα χρειαστεί να αγοράσετε άλλη κάμερα. Ενώ τα εστιακά σημεία DSLR είναι δαπανηρά από μόνοι τους, σε περίπτωση που προκαλέσετε βλάβη στο ίδιο το σημείο εστίασης, βασικά μπορείτε να αγοράσετε ένα άλλο σημείο εστίασης και να μην χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για ένα άλλο σώμα, επίσης.