Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα βιντεοπαιχνίδια – 5 βασικά στοιχεία για την πρόληψη του εθισμού στα ερεθίσματα

Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα βιντεοπαιχνίδια – 5 βασικά στοιχεία για την πρόληψη του εθισμού στα ερεθίσματα

März 23, 2023 0 Von admin

Τα παιχνίδια στον υπολογιστή έχουν μετατραπεί στην κύρια απόφαση για την ψυχαγωγία στην οθόνη, ξεπερνώντας τις επιδόσεις της έρευνας τηλεόρασης/DVD και της προβολής ταινιών. Σύμφωνα με το Seat Web και το American Life Venture, η συντριπτική πλειοψηφία των νεαρών ανδρών, ηλικίας 12-17 ετών και το 94% των νεαρών κυριών παρόμοιας ηλικίας παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή. Το 80% παίζει τουλάχιστον πέντε μοναδικούς τύπους, με το hustling, τα αινίγματα, τα αθλήματα και τη δραστηριότητα να είναι τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα. (1)

Αυτό που παίζουν, προφανώς, αποφασίζει εάν το παιχνίδι είναι καταστροφικό ή αν ταιριάζει με το μυαλό και τα πνεύματα που δημιουργούν. Συγκεκριμένα, στο σημείο που τα παιδιά παίζουν παιχνίδια με δραστηριότητα, με μεγάλη ταχύτητα ή άγρια ​​παιχνίδια στον υπολογιστή, χρειάζονται σταδιακά όλες τις πιο αξιόλογες εικόνες για να απαντήσουν ειλικρινά στο παιχνίδι. Αυτό ονομάζεται συνήθεια βελτίωσης. Η έκφραση «υποδούλωση αναβάθμισης» απεικονίζει την τάση που διαμορφώνεται καθώς τα παιδιά αναζητούν έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό αναζωογονητικών παιχνιδιών για να διατηρήσουν το πλεονέκτημά τους. Αντί να παίζουν στον κανονικό τους κόσμο, τα παιδιά επενδύουν όλο και περισσότερη ενέργεια παίζοντας στο λανθασμένα χτισμένο σύμπαν των παιχνιδιών υπολογιστή.

Συχνά τα παιδιά ξεκινούν με απλά ειρηνικά παιχνίδια στον υπολογιστή και προχωρούν σε προοδευτικά βάναυσα παιχνίδια με το σκεπτικό ότι τα άγρια ​​παιχνίδια είναι τα πιο ζωντανά. Απαιτούν το κομμάτι του εγκεφάλου μας που ανταποκρίνεται, σε αντίθεση με τους λόγους. Τα τραχιά παιχνίδια υπολογιστών επικεντρώνονται στη σταθερή ανάγκη εξόντωσης για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Οι βάναυσες εικόνες αυξάνουν τα επίπεδα ενθουσιασμού των συνάψεων (συνθετικά του νου) που τονώνουν και δελεάζουν τα παιδιά να συνεχίσουν να παίζουν. Τα παιχνίδια στον υπολογιστή σήμερα δείχνουν πιο τρομερή κακία, με ευκρινείς εικόνες και λογικά σχέδια. Λέξεις, σκέψεις και εικόνες αγριάδας που δεν οραματιζόμασταν σε κανένα σημείο να είναι «εκτροπή» μια δεκαετία πριν, τώρα συμπληρώνουν αρκετό χρόνο χαλάρωσης των παιδιών μας, εγκλιματίζοντάς τα ταυτόχρονα στον διαφημιζόμενο ενθουσιασμό.

Αν και η υψηλή ταχύτητα και οι πραγματικά καθαρές εικόνες της τρομοκρατίας είναι σίγουρα καδράρισμα με τάση, ακόμη και τα ειρηνικά παιχνίδια μπορούν να γίνουν συνήθεια.

Η εξάρτηση από τους παίκτες είναι μια γνήσια ατυχία της εποχής μας. Μέχρι τα τελευταία χρόνια, δύο κηδεμόνες επικοινωνούσαν κεντρικά ζητήματα για υπερβολικό χρόνο που απολάμβαναν με παιχνίδια στον υπολογιστή:

Ένας πατέρας ενός μαθητή της τέταρτης δημοτικού άκουσε το εννιάχρονο παιδί του να συζητά με έναν σύντροφό του:

«Θα τη γυαλίσω ξεσκίζοντας την καρδιά της».
«Όχι, κόψε της το κεφάλι αν είναι όλα ίσα».
«Όπως και να έχει, πρέπει να της σκίσω την καρδιά».
«Πρέπει να δω το κεφάλι της να απογειώνεται».
«Ευχαριστώ, εντάξει, θα πρέπει να δούμε το κεφάλι της να κυλάει. Εκεί! Ελέγξτε όλο αυτό το αίμα. Δροσερός.“

Έπαιζαν δυναμικά ένα παιχνίδι στον υπολογιστή που είχαν κατεβάσει πρόσφατα. Αυτός ο πατέρας ένιωσε τυχερός που άκουσε το παιδί του, όσο και αν ήταν αναστατωμένο. Είχε την επιλογή να ελέγχει τους νέους σε ειρηνικά παιχνίδια, πιο κατάλληλα για την ηλικία τους και περισσότερο σε συμφωνία με τις ιδιότητες της οικογένειας.

Μια μητέρα ενός δεκαπεντάχρονου είχε μια ανεπανόρθωτη άποψη για το τι να κάνει για το κοριτσάκι της να μένει ξύπνιο μέχρι τις δύο π.μ. να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή και να μην είναι έτοιμη για το σχολείο την επόμενη μέρα. Εκπαιδεύοντας αυτή τη μητέρα να κάνει τα σωστά βήματα, το κορίτσι της επικεντρώθηκε εκ νέου με καλύτερους βαθμούς και πολύ βελτιωμένη συμπεριφορά. Ήταν ένας κύκλος που χρειάστηκε έναν τόνο αυτοπειθαρχίας από την πλευρά αυτής της μητέρας. Παρέμεινε μαζί του, παρά τα προβλήματα, μαθαίνοντας μέσω της Εκπαίδευσης PCI™ να υποστηρίζει θετικούς τρόπους συμπεριφοράς και να ανοίγει πρόσθετες κατάλληλες ευκαιρίες για το κορίτσι της.

Το διαδικτυακό παιχνίδι, με την ύπαρξη τόσο μεγάλου αριθμού σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σπουδαστών, λαμβάνει σημείο αναφοράς σε σχολαστικά, αθλήματα, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, δεξιοτεχνία, χορό και διαφορετικούς τύπους αυτο-άρθρωσης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια μελέτη σε 1500 νέους έδειξε ότι το 25% ήταν ενθουσιώδεις βιντεοπαίκτες. Το 50% των ερωτηθέντων χρησιμοποίησαν τη «διόρθωση» για να απεικονίσουν τους τρόπους συμπεριφοράς ενός συντρόφου στο παιχνίδι. Δεδομένου ότι η ενέργεια μετατρέπεται σε αντιστάθμιση για το παιχνίδι και υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι τα παιχνίδια έχουν ρυθμιστεί για να υποστηρίζουν τη συμπεριφορά ασυνεχώς, είναι πολύ επιρρεπή σε πλαισίωση, και ακόμη και ενδεχομένως ακαταμάχητα.

Η απώλεια κάθε αίσθησης κατεύθυνσης στις ονειρικές χώρες των τεχνολογιών οθόνης είναι απλή. Επί του παρόντος, με τα φορητά παιχνίδια υπολογιστών, τα παιδιά, όσο νεαρά κι αν είναι τεσσάρων ετών, φαίνεται να παίζουν παιχνίδια υπολογιστή, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετικά δυσχερής τάση που προκαλεί επικίνδυνα μακροχρόνια προβλήματα.

Κηδεμόνες, ευτυχώς υπάρχουν δεσμευμένες διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε τη συνήθεια αναβάθμισης στην προηγμένη κουλτούρα μας που παραβιάζει σταθερά: Σκεφθείτε προσεκτικά και ενεργήστε εσκεμμένα. Θα διασφαλίσω ότι αυτές οι πέντε που φαίνονται ως βασικές μεθοδολογίες είναι ουσιαστικά ισχυρές. Μπορούν να βοηθήσουν το νεαρό ή τον έφηβό σας με σημαντικούς τρόπους.

Πέντε βασικές αρχές για την πρόληψη της επιδιόρθωσης παιχνιδιών Ιστού και υπολογιστών:

1. Κρατήστε τα παιδιά περίεργα για την πραγματικότητα εκτός οθόνης.
Το παιχνίδι και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο συχνά προέρχονται από την κούραση. Τα παιδιά που δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν καταλήγουν σε ένα κέντρο ελέγχου παιχνιδιών υπολογιστή ή έναν υπολογιστή. Ωστόσο, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν διαφορετικές δραστηριότητες, το άτομο μπορεί να επιλέξει αποτελεσματικά μια άλλη επιλογή. Κρατήστε μια σύνοψη χρήσιμες, αρκετά παλιές ασκήσεις εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων δέσμες βιβλίων από τη βιβλιοθήκη της γειτονιάς. Σαγηνεύοντας τα παιδιά να πάνε σε διαφορετικές ασκήσεις όταν είναι εξαντλημένα, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα εμπλακούν σε ένα παιχνίδι υπολογιστή. Θα ξέρουν πώς να ασχοληθούν με τον εαυτό τους χωρίς την απαίτηση για διαφημιζόμενο συναίσθημα. Κάντε το σπίτι σας ένα βελτιωμένο κλίμα για ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και ευφάνταστων επιχειρήσεων. Κάντε ό,τι σας πυροδοτεί επίσης – ανάβετε ένα φλας στα παιδιά σας κάθε φορά που βελτιώνεστε και χρησιμοποιείτε τη δική σας φαντασία!

2. Δώστε στα παιδιά περισσότερο έλεγχο μέσω της σωστής ανεξάρτητης κατεύθυνσης.
Η ενσυνείδητη ανεξαρτησία συνεπάγεται ότι τα παιδιά απλώς αποφασίζουν και νιώθουν ένα αίσθημα εντολής για τις συνηθισμένες καθημερινές επιλογές. Τα παιχνίδια στον υπολογιστή εκμεταλλεύονται την απαίτηση των παιδιών για έλεγχο. Σε περίπτωση που αισθάνονται πιθανώς υπεύθυνοι όταν παίζουν αυτά τα παιχνίδια, θα πρέπει κανονικά να παίζουν τα παιχνίδια πιο τακτικά. Δώστε στα παιδιά επιλογές στις οποίες μπορείτε να ζήσετε με τη μία ή την άλλη απόφαση. Ένα μοντέλο για ένα μικρό παιδί μπορεί να είναι: «Θα ήθελες να φορέσεις το μπλε του κίτρινου πουκάμισου σήμερα;» Και οι δύο έχουν μακριά μανίκια και θα κρατήσουν το παιδί ζεστό. Ένα μοντέλο για ένα πιο έμπειρο παιδί ή μαθητή γυμνασίου μπορεί να είναι: «Πότε είναι η κατάλληλη μέρα για να με βοηθήσετε με το δείπνο αυτή την εβδομάδα;» Αναγνωρίζετε ότι το χρονοδιάγραμμα του παιδιού είναι υπό τον έλεγχο του/της για αυτήν την επιλογή όταν μπορείτε να είστε προσαρμόσιμοι ως προς το αποτέλεσμα. Όσο περισσότερο το παιδί ή ο έφηβος σας κάνει, εκτιμά και βλέπει τις επιπτώσεις των επιλογών του/της, τόσο πιο αβέβαιο θα είναι το εν λόγω άτομο για εξωτερική βελτίωση για να νιώσει ευχαρίστηση. Οι προσεκτικές ασκήσεις θα αποδειχθούν πιο ευχάριστες καθώς το παιδί σας καλλιεργεί τομείς δύναμης για τον εαυτό του μέσω του εσωτερικού ελέγχου.

3. Επεκτείνετε τις πηγές ενέργειας των νέων.
Στο παιχνίδι στον υπολογιστή, η ενέργεια είναι το βραβείο. Το «υψηλό» του να φτάσετε σε άλλο επίπεδο, να σκοτώσετε τους εχθρούς ή το γρήγορο πάτημα του ιδανικού κουμπιού προκαλεί έξοχα μια βιασύνη που τρέφεται από τον εαυτό του. Η άμεση υποστήριξη αυξάνει την ενέργεια και την απόλαυση. Σε περίπτωση που το παιχνίδι στον υπολογιστή είναι η κύρια πηγή της θέρμης ενός παιδιού ή ενός μαθητή γυμνασίου, τότε διαφορετικές ασκήσεις θα περάσουν από το δρόμο. Η καθήλωση του παίκτη συμβαίνει υπό το φως του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν πολλές ανοιχτές πόρτες στις οποίες ο νεαρός αισθάνεται αυτόν τον βαθμό ενέργειας που δέχεται ένα παιχνίδι στον υπολογιστή. Στο σημείο που τα παιδιά και τα μπλουζάκια ενισχύονται για μια ενασχόληση, για παράδειγμα, αθλητισμό ή χειροτεχνία, μουσική ή σχολεία, τοπική διοίκηση ή εκκλησία, τότε έχουν διαφορετικούς δρόμους για να αισθάνονται ενέργεια για το αποτέλεσμα. Μία από τις σημαντικές θέσεις της ανατροφής στην εποχή των μέσων ενημέρωσης είναι οι μητέρες και οι πατέρες να διευρύνουν τις πόρτες για τους νέους ώστε να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες και τα χαρίσματά τους. Η ενέργεια της ζωής και της δημιουργίας πρέπει να μετατραπεί σε βραβείο.

4. Δείξτε στους νέους πώς να πάνε μέσα τους.
Στο σημείο που τα παιδιά ξέρουν να περιπλανώνται στις εσωτερικές τους σκηνές, είναι πιο ανεξάρτητα. Μπορούν να ασχοληθούν ακόμη περισσότερο χωρίς κανένα πρόβλημα. Δώστε χρόνο στα παιδιά και στους εφήβους απλά να καθίσουν και να σκεφτούν, ανεξάρτητα από το αν θα κάνουν μόνο πέντε ή δέκα λεπτά. Απλά λίγη εξάσκηση αρχίζει να φυτρώνει το μπουμπούκι. Τα παιδιά θα χρειαστούν αυτό το είδος «εσωτερικού χρόνου». Προτού υποβάλετε μια ερώτηση, μπορείτε να πείτε: „Πριν απαντήσεις αγάπη μου, πιστεύω ότι θα πρέπει να χρειαστείς λίγο χρόνο για να σκεφτείς την απάντησή σου“. Η σκόπιμη παροχή «χρόνου σκέψης» δίνει ένα ισχυρό μοντέλο ότι είναι κρίσιμο να απαιτείται η σημαντική επένδυση να εξετάσει προσεκτικά μια σκέψη. Τα περισσότερα παιχνίδια στον υπολογιστή είναι γρήγορα. Δεν αναπτύσσουν αυτό το κομμάτι του εγκεφάλου που χρησιμοποιείται στην έξυπνη αντανάκλαση. Αυτό απαιτεί κάποια επένδυση. Κάθε άλλο παρά γρήγορη επιλογή είναι. Ενδυναμώνοντας τα παιδιά και τους εφήβους να κάνουν κάποια νωχελική σκέψη μέσα τους, οι κηδεμόνες καταπολεμούν την υποδούλωση των παικτών.

5. Βοηθήστε τους νέους να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τον τρισδιάστατο κόσμο μέσω σωρών πραγματικής εργασίας.
Στο σημείο που το Play Station διατάζει: «Παίξε στην Πραγματικότητα μας» – καλύτερα να αποδεχτείς ότι καταλαβαίνουν τι κάνουν. Αυτή είναι μια διεξοδικά μελετημένη έκφραση για να κάνει τα παιδιά και τους έφηβους θιασώτες ότι ο κόσμος των παιχνιδιών υπολογιστή είναι ο καλύτερος κόσμος για να παίξεις. Όσο ανόητο μπορεί να φαίνεται στους περισσότερους ενήλικες, οι νέοι δεν έχουν τη λογική ικανότητα να καταλάβουν το σχέδιο τις επιπτώσεις αυτής της προώθησης στην ανάπτυξη διάθεσης και τη συγκέντρωση μιας ανάγκης. Για να είναι ένα άτομο «cool» καλύτερα «παίξε στην πραγματικότητά του». Παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή με τα παιδιά μας μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στην επίδειξη της νόμιμης χρήσης αυτής της εξαιρετικής συσκευής για ένα εκπληκτικό χρονικό πλαίσιο για την παρούσα πραγματικότητα. Ωστόσο, παρόμοια με οτιδήποτε άλλο, είναι ένα θέμα ισορροπίας. Σε περίπτωση που τα παιδιά δεν έχουν επαρκή δραστηριότητα έξω, για παράδειγμα, η ζωή τους είναι εκτός ισορροπίας για την οθόνη-μηχανή. Στην περίπτωση που τα παιδιά δεν βρίσκουν τις ικανότητές τους σε διαφορετικές τρισδιάστατες ασκήσεις του κόσμου, θα πρέπει να προσκολληθούν στον δισδιάστατο κόσμο. Οι φύλακες που αρπάζουν ένα κάθισμα για να κλωτσήσουν ή να πετάξουν μια μπάλα, ένα ποδήλατο ή να σκαρφαλώσουν, διαμορφώνουν για τους νέους την αξία της ζωής στην άλλη πλευρά μιας μικρής οθόνης. Υποστηρίζοντας τη φυσική τάση των μικρών μας να ερευνούν τον κανονικό κόσμο, οι κηδεμόνες απομακρύνουν τα παιδιά από το σύμπαν των παιχνιδιών υπολογιστή και τους δίνουν την ικανότητα και την ψυχή να κάνουν έναν ανώτερο κόσμο – έναν κόσμο στον οποίο θα εκτιμήσουμε όλοι να παίζουμε!