Δρ.  Συμβουλές του Krejci για την κικατρική αλωπεκία

Δρ. Συμβουλές του Krejci για την κικατρική αλωπεκία

März 15, 2023 0 Von admin

Η ουλώδης αλωπεκία (ουριοειδής αλωπεκία) επηρεάζει το 7% των ασθενών σε ειδικές κλινικές τριχόπτωσης. Σε αυτό το βίντεο, η Jennifer Krejci, MD μοιράζεται 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Κικατρικική Αλωπεκία.

YouTube player

Υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη αλωπεκίας. Με την πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου από του στόματος φαρμακευτικής αγωγής για τη θεραπεία της γυροειδής αλωπεκίας, πολλοί ασθενείς βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει αλωπεκία και πώς αντιμετωπίζεται. Η «αλωπεκία» είναι απλώς ο ιατρικός όρος για την τριχόπτωση, αλλά η τριχόπτωση μπορεί να είναι γενετική, αυτοάνοση, φλεγμονώδης, ορμονική ή αποτέλεσμα φαρμάκων ή τραύματος. Μερικές φορές προκαλείται από ένα μείγμα πραγμάτων. Πριν προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση ή δαπανηρές θεραπείες, ένας ασθενής πρέπει να αξιολογήσει σωστά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά του και να γνωρίζει τι είδους αλωπεκία έχει.

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν γιατρό που μπορεί να διαγνώσει σωστά την αιτία της τριχόπτωσης σας και να καθορίσει την καλύτερη θεραπεία. Οι ασθενείς με ουλώδη αλωπεκία γενικά δεν είναι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά μόνο ένας γιατρός με γνώση της δερματολογίας του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να καθορίσει την καλύτερη θεραπεία, ιατρική ή χειρουργική.

Ο Δρ. Krejci έγραψε επίσης ένα άρθρο στο ISHRS Hair Transplant Forum με τίτλο «Lichen Planopilaris Mimicing Androgenetic Alopecia». Διαβάστε το άρθρο με διάφορες περιπτωσιολογικές μελέτες εδώ.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!