Γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο OR Tambo αφού εξαπάτησε πολλούς μαθητές, διέφυγε στη Νιγηρία και επέστρεψε στην SA

Γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο OR Tambo αφού εξαπάτησε πολλούς μαθητές, διέφυγε στη Νιγηρία και επέστρεψε στην SA

März 14, 2023 0 Von admin

Το 2017, η γυναίκα φέρεται να άνοιξε ψεύτικα κολέγια νοσηλευτικής στο Λιμπόπο και το Γκαουτένγκ και διέφυγε στη Νιγηρία όταν η αστυνομία την καταζητούσε για πολλές περιπτώσεις απάτης και κλοπής.

Η αστυνομία στο Μαχάντο συνέλαβε μια 54χρονη στο Διεθνές Αεροδρόμιο OR Tambo, η οποία βρισκόταν σε φυγή από το 2017, όταν καταζητούνταν για πολλές υποθέσεις απάτης και κλοπής με ψευδείς προσχήσεις. Εικόνα αρχείου.

Το 2017, η γυναίκα φέρεται να άνοιξε ψεύτικα κολέγια νοσηλευτικής στο Λιμπόπο και το Γκαουτένγκ και διέφυγε στη Νιγηρία όταν η αστυνομία την καταζητούσε για πολλές περιπτώσεις απάτης και κλοπής.

Πρετόρια – Η αστυνομία στο Makhado συνέλαβε μια 54χρονη, η οποία βρισκόταν σε φυγή από το 2017, όταν καταζητούνταν για πολλές υποθέσεις απάτης και κλοπής με ψευδή προσχήματα.

„Αυτό αφού φέρεται να εξαπάτησε πολλούς ανυποψίαστους αναζητούντες εργασία και άτομα που φιλοδοξούν να αποκτήσουν προσόντα νοσηλευτικής“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λιμπόπο, ταξίαρχος Μοτλάφελα Μοτζάπελο.

Η γυναίκα φέρεται να διηύθυνε ψεύτικες σχολές νοσηλευτικής και κατέγραψε δόλια ανυποψίαστους φοιτητές με το πρόσχημα ότι επρόκειτο να αποκτήσουν διπλώματα νοσηλευτικής.

«Τα θύματα είχαν επίσης εξασφάλιση απασχόλησης σε όλη την επαρχία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Οι δόλιες συναλλαγές του υπόπτου αποκαλύφθηκαν όταν τελικά ανακαλύφθηκε ότι τα κολέγια δεν ήταν αυθεντικά», είπε ο Mojapelo.

«Οι μαθητές άνοιξαν αμέσως υποθέσεις απάτης και κλοπής με ψευδή προσχήματα εναντίον της γυναίκας στο Polokwane, Morebeng, Thohoyandou, Waterval και σε άλλα μέρη στην επαρχία Gauteng».

Η αστυνομία είπε ότι μετά από πολλές υποθέσεις που ξεκίνησαν, η γυναίκα διέφυγε τη σύλληψη και βρισκόταν σε φυγή από το 2017 αφού έφυγε από τη Νότια Αφρική και διέφυγε στη Νιγηρία.

«Η σημαντική ανακάλυψη συνέβη το Σάββατο 10 Μαρτίου 2023, όταν ντετέκτιβ από το Makhado έλαβαν πληροφορίες για την καταζητούμενη ύποπτη που επέστρεφε στη Νότια Αφρική από τη Νιγηρία και ότι θα έφτανε στο διεθνές αεροδρόμιο OR Tambo το μεσημέρι», είπε ο Mojapelo.

Οι ντετέκτιβ έπεσαν πάνω στη γυναίκα όταν έφτασε στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο το μεσημέρι.

Ο επαρχιακός επίτροπος της αστυνομίας στο Λιμπόπο, αντιστράτηγος Θέμπι Χαντέμπε επαίνεσε τους ντετέκτιβ που συνέλαβαν την καταζητούμενη γυναίκα.

Ο ύποπτος αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Ειρηνοδικείου του Louis Trichardt.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

IOL

Αποποίηση ευθύνης ANA NEWS WIRE:
Το Αφρικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANA) είναι μια ενσύρματη υπηρεσία ειδήσεων και ως εκ τούτου προσυπογράφει τα υψηλότερα πρότυπα της δημοσιογραφίας, καθώς σχετίζεται με την ακρίβεια, τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία.
Η ANA προσπαθεί να παρέχει ακριβείς, καλές και αξιόπιστες πληροφορίες σε Κείμενο, Εικόνες και Βίντεο. Όπου εμφανίζονται σφάλματα, η ANA θα επιδιώξει να τα διορθώσει έγκαιρα και με διαφάνεια.
Η πλατφόρμα ΑΝΑ περιέχει επίσης ειδήσεις και πληροφορίες από πηγές τρίτων. Η ANA επιδίωξε να προμηθευτεί αξιόπιστο περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές ειδήσεων, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την ακρίβεια και τις απόψεις που παρέχονται από αυτές τις πηγές στην πλατφόρμα ANA ή σε συνδεδεμένους ιστότοπους.
Το περιεχόμενο που παρέχεται στην πλατφόρμα ANA News Wire, τόσο μέσω της λειτουργίας ειδήσεων ANA όσο και μέσω τρίτων πηγών της, προορίζεται για αποκλειστική χρήση εξουσιοδοτημένων συνδρομητών και συνεργατών. Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση του περιεχομένου ANA θα υπόκειται σε νομικά μέτρα. Η ANA επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της ως προς αυτό.
Η ANA καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπος λειτουργεί και λειτουργεί ομαλά ανά πάσα στιγμή, ωστόσο η ANA δεν φέρει ευθύνη και δεν θα ευθύνεται για περιπτώσεις που ο ιστότοπος είναι προσωρινά μη διαθέσιμος λόγω τεχνικών ζητημάτων που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας.