Γιατί το Google Analytics δεν λειτουργεί;

Γιατί το Google Analytics δεν λειτουργεί;

März 11, 2023 0 Von admin

Όπως και άλλο λογισμικό, το Google Analytics 4 είναι επιρρεπές σε σφάλματα. Μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε ως 3 κύρια ζητήματα. Για όλους αυτούς, η πιο βιώσιμη λύση είναι μια πλήρης μετατόπιση μυαλού και μια δεξιότητα υπερδύναμης…

Πριν αντιμετωπίσετε τα σφάλματα του Google Analytics, διαβάστε αυτό

Τη στιγμή που αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα στο GA, θέλετε μια λύση. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, θα είστε καλύτερα θωρακισμένοι όταν κατανοήσετε το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο συμβαίνουν τα σφάλματα.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα 4 πράγματα όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ιστού.

#1 Τα σφάλματα GA4 και UA μπορεί να είναι διαφορετικά

Google Analytics 4 και Τα Universal Analytics είναι διαφορετικές πλατφόρμες. Υπάρχει επικάλυψη ζητημάτων και, ως εκ τούτου, οι λόγοι που το GA μπορεί να μην λειτουργεί (όπως αναμένεται). Και τότε υπάρχουν ζητήματα που παρουσιάζονται μόνο σε μία από τις δύο εκδόσεις.

Σε αυτό το άρθρο, επικεντρώνομαι στο GA4. Ορισμένες λύσεις που αναφέρονται εδώ μπορεί να λειτουργήσουν Universal Analyticsάλλοι όχι.

Από την 1η Ιουλίου 2023, όλα τα σφάλματα UA θα εξαφανιστούν

Αυτά είναι πάρα πολλά καλά νέα. Επιτρέψτε μου λοιπόν να το φέρω σε ισορροπία με κάποια άσχημα νέα.

#2 Το GA4 βρίσκεται σε λειτουργία beta

Google Analytics 4 είναι σε beta. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τελικό προϊόν. Ως χρήστης, υποτίθεται ότι συνειδητοποιείτε ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σφάλματα και σφάλματα. Επίσης, προστίθενται συνεχώς νέα χαρακτηριστικά. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν σφάλματα που δεν υπήρχαν πριν.

Αλλά εδώ είναι το θέμα:

ΜΗΝ περιμένετε να χρησιμοποιήσετε το GA4 μέχρι να βγει από την έκδοση beta, γιατί μπορεί να μην φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο

Ναι, το διάβασες σωστά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα μάτια σας.

Ακόμη και η UA εξακολουθεί να χρησιμοποιεί λειτουργίες που είναι σε beta, όπως π.χ Ανάλυση κοόρτης και Αξία ζωής.

#3 Η σημασία του εντοπισμού σφαλμάτων GA4

Αν σκέφτεστε σοβαρά να βουτήξετε GA4, μία από τις πρώτες δεξιότητες που πρέπει να κατακτήσετε είναι ο εντοπισμός σφαλμάτων της πλατφόρμας.

Η στιγμή που προσαρμόζετε GA4 ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, τόσο πιο πιθανό είναι κάτι να πάει στραβά.

Το GA δεν εμφανίζει συγκεκριμένους κωδικούς σφάλματος όταν κάτι δεν λειτουργεί, π.χ. προσαρμοσμένες ιδιότητες, ομαδοποιήσεις περιεχομένου, παρακολούθηση βάθους κύλισης κ.λπ. Αυτό καθιστά δυσκολότερη την αναζήτηση λύσης.

Στην τελευταία παράγραφο, αναφέρω μερικούς χρήσιμους πόρους για την αντιμετώπιση αυτού του είδους τεχνικών προκλήσεων.

#4 Το κενό γνώσης

Είναι φυσιολογικό να κατηγορούμε το λογισμικό όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως αναμένεται. Αλλά προτού σπάσετε τη συσκευή σας στον τοίχο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκλείσει ανθρώπινα λάθη, λόγω έλλειψης γνώσης.

Αλλά δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεται να αναφέρουμε την πηγή; Αν θέλετε, μπορώ να δημιουργήσω ένα μόνος μου.

Από τεχνική άποψη, αυτά δεν είναι σφάλματα GA:

 • Διαφορές στα δεδομένα μεταξύ GA και UA.
 • Λείπουν μετρήσεις και αναφορές στο GA4.
 • Το νέο μενού πλοήγησης που δεν ταιριάζει με αυτό που έχετε συνηθίσει στο UA.

Ας δούμε την πρώτη τυπική κατηγορία σφαλμάτων GA.

Δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στο Google Analytics καθόλου

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γιατί δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση Google Analytics.

Το #1 Google Analytics είναι εκτός λειτουργίας

Είναι εύκολο να εντοπιστεί εάν η ίδια η πλατφόρμα GA δεν λειτουργεί. Αν και η υποδομή διακομιστών της Google είναι αναμφίβολα πιο σταθερή από τη δική σας, μην πείτε, μην υποθέτετε ή σκεφτείτε «ποτέ».

Το 2022 αναφέρθηκαν 6 περιστατικά με το Google Analytics:

Πηγή: Google

Μπορείτε να δείτε την κατάσταση της πλατφόρμας στο Πίνακας ελέγχου κατάστασης Google Ads. Το όνομα είναι παραπλανητικό. εκτός Google Adsμπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση πολλών άλλων προϊόντων Google, όπως το Google Search Console.

Τα 4 εικονίδια κατάστασης σάς βοηθούν να κατανοήσετε γρήγορα τι συμβαίνει με ένα προϊόν Google:

 1. Διαθέσιμος
 2. Πληροφορίες σέρβις
 3. Διακοπή εξυπηρέτησης
 4. Διακοπή εξυπηρέτησης

#2 Δεν υπάρχει πρόσβαση στο GA

Εάν το GA είναι σε λειτουργία και εξακολουθεί να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα, αντιμετωπίζετε προσωρινά προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή σας.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε αυτό το μέρος.

Στη συνέχεια, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL και ελέγξτε αν είστε ο μόνος που αντιμετωπίζει προβλήματα με το GA.

Εάν το πρόβλημα είναι αποκλειστικά από την πλευρά σας, θα δείτε μια ειδοποίηση όπως αυτή:

ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ:

 • Αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας.
 • Επισκεφτείτε το GA σε ένα ανώνυμο παράθυρο. Μια επέκταση ή άλλο λογισμικό μπορεί να σας εμποδίσει να εισέλθετε στο GA.

#3 Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε λογαριασμό ή ιδιοκτησία GA

Μπορείτε να μοιραστείτε έναν λογαριασμό ή ιδιοκτησία GA με πολλούς χρήστες. Μόλις καταργηθεί η πρόσβασή σας, θα συνεχίσετε να βλέπετε τον λογαριασμό ή την ιδιοκτησία για λίγο. Αλλά δεν μπορείτε πλέον να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό ή την ιδιοκτησία.

Αντίθετα, βλέπετε αυτήν την προειδοποίηση:

Δεν υπάρχει πρόσβαση στο GA λόγω ανάκλησης αδειών

Πιθανές αιτίες και λύσεις:

 1. Ανά πάσα στιγμή, κάποιος, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας, μπορεί καταργήστε τα δικαιώματα πρόσβασης. Η λύση? Κάνε κλικ στο Αίτημα πρόσβασης κουμπί. Μην ξεχάσετε να ειδοποιήσετε τον διαχειριστή με άλλο τρόπο (email, Slack…). Αυτό θα επιταχύνει την έγκριση και θα αποτρέψει τη σύγχυση εάν έχετε δικαίωμα πρόσβασης. Και σε ποιο επίπεδο.
 2. Αλλάξατε από το UA, και κάποιος ξέχασα να σας παραχωρήσει πρόσβαση στο GA4. Και σε αυτήν την περίπτωση, ζητήστε άδεια από τον διαχειριστή της GA.
 3. Είστε συνδεδεμένοι με το λάθος λογαριασμό Google. Μπορείτε να το διορθώσετε εάν αποσυνδεθείτε ή συνδεθείτε σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης.
 4. Μπορεί να ψάχνετε σε λάθος ιδιοκτησία ή λογαριασμό GA.

Σε μια περίπτωση, το Google Analytics δεν λειτουργεί. Στα άλλα δύο, το λάθος οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Συμβαίνει σε όλους, οπότε μην ανησυχείτε για αυτό. Η παρακάτω κατηγορία σφαλμάτων είναι πιο ενοχλητική…

Γιατί το Google Analytics δεν εμφανίζει δεδομένα;

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα ενώ είστε συνδεδεμένοι στο GA. Το να μην βλέπει κανείς δεδομένα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αλλά και εκεί, υπάρχουν πολλές αιτίες (και λύσεις).

#1 Έχει ρυθμιστεί σωστά το GA4;

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα την ετικέτα GA, θα δείτε ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα:

Μια προειδοποίηση GA4 που μπορεί να λύσει προβλήματα συλλογής δεδομένων

Αυτό είναι προφανές, και ωστόσο οι άπειροι χρήστες δεν βλέπουν προφανείς συμβουλές όπως αυτές.

Μη γελάς.

Δεν έχουν όλοι το χρόνο, ούτε το ένστικτο, να διαβάσουν ή ακόμα και να κατανοήσουν το νόημα και τον αντίκτυπο πίσω από μηνύματα που μοιάζουν με CTA μάρκετινγκ.

Ειλικρινά, πόσο καιρό χρειάστηκε ο οργανισμός σας για να ενεργήσει σύμφωνα με το ξεκάθαρο μήνυμα του ηλιοβασιλέματος της UA;

Έτσι, εάν το GA4 δεν έχει ρυθμιστεί πλήρως, δεν θα παρακολουθείτε (όλα) τα δεδομένα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε διαχειριστής > Ροές δεδομένων > Το δικό σου ροή ιστού.

Μέσα στην οθόνη ροής ιστού, θα δείτε μια προειδοποίηση:

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:

Έτσι, μόλις εγκατασταθεί το GA, πάντα δεδομένα;

Λανθασμένος!

Η υλοποίηση μπορεί να πάει στραβά ανά πάσα στιγμή.

Πιθανές αιτίες μη συλλογής δεδομένων:

 • Η ομάδα τεχνολογίας δημοσιεύει κατά λάθος ένα περιβάλλον ανάπτυξης, σταδιοποίησης ή δοκιμής και ξέχασε να ενημερώσει τον κώδικα ετικετών GA.
 • Το σενάριο προσθήκης ετικετών GA4 έχει εισαχθεί σε λάθος μέρος. Εδώ σύνδεσμος προς το άρθρο 41: πού να τοποθετήσετε τον κώδικα παρακολούθησης GA.
 • Οι ενημερώσεις σε λογισμικό ή προσθήκες ιστότοπου μπορούν να αποκλείσουν το GA4 ή να το αποτρέψουν από τη συλλογή δεδομένων.
 • Ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι εντελώς εκτός λειτουργίας ή να έχει παραβιαστεί.

#2 Αναπάντητες, εσφαλμένες ρυθμίσεις ή τροποποιημένες ρυθμίσεις στο GA4

Από τη στιγμή που ρυθμίσατε το GA4 και τώρα, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Μόνο το 2022 ήταν πάνω από 30 κυκλοφορίες προϊόντων.

Ακόμα κι αν δεν κάνετε καμία ενέργεια για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πιο πρόσφατη έκδοση του GA4, είναι πιθανό να το κάνετε χαμένες ρυθμίσεις για τη συλλογή δεδομένωνόπως ενισχυμένες μετρήσεις.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να μην συλλέγετε όλα τα δεδομένα μπορεί να είναι επειδή τα μέλη της ομάδας έκαναν αλλαγές σε αναφορές, εξερευνήσεις, ακόμη και ρυθμίσεις.

Μπορείτε να επαληθεύσετε εάν αυτό συμβαίνει σε δύο σημεία στο δικό σας διαχειριστής Ενότητα:

 1. Ιστορικό αλλαγών λογαριασμού
 2. Ιστορικό Αλλαγών Ιδιοτήτων

Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε ποιος έκανε ποιες αλλαγές στο GA4. Για έναν λογαριασμό, αυτό μπορεί να φαίνεται ως εξής:

#3 Έχετε δικαιώματα πρόσβασης στα δεδομένα GA4;

Ορισμένοι ρόλοι χρηστών δεν έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και τις εξερευνήσεις. Όταν εργάζεστε ως ομάδα στον λογαριασμό σας GA, βεβαιωθείτε ότι όλοι το γνωρίζουν περιορισμούς που συνδέονται με τους ρόλους των χρηστών.

Αυτό θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να σπαταλούν τον χρόνο τους αναζητώντας δεδομένα που δεν μπορούν καν να δουν, όπως περιορισμούς δεδομένων κόστους και εσόδων.

#3 Είναι σωστό το εύρος ημερομηνιών;

Το εύρος ημερομηνιών είναι ένα στοιχείο που συχνά παραβλέπεται κατά την εξέταση των αναφορών GA. Κάνε συνήθεια να το ελέγχεις πρώτα πριν βουτήξεις σε οποιαδήποτε αναφορά ή εξερεύνηση.

Επίσης, να γνωρίζετε τα ακόλουθα δύο σημαντικά πράγματα που σχετίζονται με το χρόνο:

 1. Τα δεδομένα GA εμφανίζονται με καθυστέρηση στον λογαριασμό σας.
 2. Το GA4 ξεκινά τη συλλογή δεδομένων μόνο τη στιγμή που το έχετε εφαρμόσει σωστά. Όταν κάνετε μια ιστορική σύγκριση των δεδομένων σας, μπορεί απλώς να μην υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για την επιλεγμένη περίοδο.

Γιατί το Google Analytics δεν παρακολουθεί δεδομένα;

Η τελευταία κατηγορία σφαλμάτων GA οφείλεται σε ένα μείγμα ανθρώπινων λαθών και τεχνικών θεμάτων. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει τη μη παρακολούθηση των δεδομένων.

#1 Συμβάντα που δεν επισημάνθηκαν ως μετατροπές

Στο GA4, πρέπει οι ίδιοι να επισημάνετε συμβάντα ως μετατροπές. Εφόσον δεν το κάνετε αυτό, δεν θα χάσετε μόνο ισχυρές αυτοματοποιημένες πληροφορίες και προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις.

#2 Εσφαλμένη διαμόρφωση των ρυθμίσεων παρακολούθησης δεδομένων

Το GA4 συλλέγει πολλά δεδομένα αυτόματα. Πρέπει να ενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες, όπως λήψεις αρχείων.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα συμβάντα. Εάν τα έχετε ρυθμίσει λάθος, δεν θα παρακολουθείτε τα δεδομένα που χρειάζεστε πολύ.

Αναφέρομαι στην αρχή αυτού του άρθρου και στη σημασία του εντοπισμού σφαλμάτων του Google Analytics 4. Ωστόσο, θα ήταν αδύνατο να το εξηγήσουμε λεπτομερώς για οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα σε αυτές τις συνθήκες;

Χρήσιμοι πόροι αντιμετώπισης προβλημάτων του Google Analytics

Ενώ η παραπάνω λίστα κοινών σφαλμάτων θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να επιλύσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στο GA, άλλα προβλήματα θα παραμείνουν μυστήριο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια λίστα χρήσιμων πόρων όπου μπορείτε να βρείτε πρόσθετη βοήθεια για να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις.

#1 Τεχνική Υποστήριξη Google

Το GA είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανάλυσης ιστού και είναι δωρεάν. Αυτό καθιστά σχεδόν δυνατή την προσφορά ενός live γραφείου υποστήριξης για όλους.

Μπορείτε, ωστόσο, να ζητήσετε βοήθεια από Τεχνική υποστήριξη της Google ομάδα. Μην ξεχάσετε να τους παραχωρήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο διαχειριστής ενότητα > Ρυθμίσεις λογαριασμού > Τεχνική υποστήριξη.

Υπάρχει ένας επίσημος Google Analytics φόρουμ όπου ο καθένας μπορεί να θέσει ερωτήσεις και να ζητήσει βοήθεια για την επίλυση προβλημάτων GA.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω πρόσφατο στιγμιότυπο οθόνης του ιστοσελίδαθα χρειαστεί να είστε εξαιρετικά υπομονετικοί.

Η τελευταία επιλογή θα σας πάει πολύ πιο μακριά, πολύ πιο γρήγορα.

Στην κοινότητα DDU, ο Jeff Sauer και η ομάδα ειδικών και μελών μας βοηθούν στην επίλυση όλων των τεχνικών ερωτήσεων και ζητημάτων με το GA4. Μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο εδώ, Λόγκαν;

Εκ μέρους του U ομάδα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ. Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε από αυτό το άρθρο είναι ότι εάν το GA δεν λειτουργεί, υπάρχει πάντα μια λύση.