Αγαπώ τη δουλειά μου – IGNITUM ΣΗΜΕΡΑ

Αγαπώ τη δουλειά μου – IGNITUM ΣΗΜΕΡΑ

März 12, 2023 0 Von admin

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να διδάξω σε καθολικό σχολείο αφού όλη μου η διδακτική εμπειρία και ακόμη και τα χρόνια που ήμουν μαθητής ήταν στο δημόσιο σχολικό σύστημα, αλλά η καρδιά μου εξακολουθούσε να τραβάει τη διδασκαλία και είχα έντονη επιθυμία να διδάξω την Καθολική μας πίστη . Μια μέρα ένιωσα μια απίστευτη ώθηση να στείλω το βιογραφικό μου στο τοπικό καθολικό σχολείο που ήξερα ότι ήταν σταθερό και αυθεντικό στη διδασκαλία της καθολικής πίστης και θυμάμαι ότι ένιωσα τόσο νευρικός όταν τελικά πάτησα το κουμπί «αποστολή», αλλά βαθιά μέσα μου Ήξερα ότι ο Θεός με τραβούσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Fast forward δύο χρόνια αργότερα και διδάσκω θεολογία σε αυτό το λύκειο και δεν θα την άλλαζα με τον κόσμο. Υπάρχει κάτι τόσο ιδιαίτερο στο να μπορούμε να διδάξουμε τους νεαρούς Καθολικούς μας για την πίστη. Κάθε μέρα πηγαίνω στη δουλειά και ανυπομονώ να είμαι μπροστά στην τάξη και να διδάξω τους μαθητές μας για όλη την αγάπη που έχει να τους προσφέρει ο Θεός και για το πώς μπορούμε να ανταποδώσουμε την αγάπη μας σε Αυτόν όντας πιστοί Καθολικοί. Απολαμβάνω τις συζητήσεις μας και τις ερωτήσεις τους κάθε μέρα, και πραγματικά με αναζωογονεί γνωρίζοντας ότι πραγματικά θέλουν να μάθουν για την Πίστη μας, ακόμη και πώς να την υπερασπιστούμε. Η διδασκαλία σε ένα πραγματικά «καθολικό» σχολείο είναι μια απίστευτη ευλογία.

Η διδασκαλία της πίστης μας δεν είναι απλώς μια δουλειά, αλλά μια κλήση του Θεού. Είμαι ευγνώμων για το απίστευτο δώρο που μου έδωσε ο Θεός να μπορώ να διδάξω την όμορφη Καθολική μας πίστη στα παιδιά μας. Έχω συνειδητοποιήσει με τα χρόνια ότι η διδασκαλία για μένα έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος αυτού που είμαι, ειδικά όταν πρόκειται για τη διδασκαλία της πίστης, και το αγαπώ με έναν βαθύ και βαθύ τρόπο που με αφήνει με αληθινή ικανοποίηση στη δουλειά μου .

Παρά την οικονομική δυσπραγία της εργασίας σε ένα καθολικό σχολείο, η ανταμοιβή που λαμβάνω κάθε μέρα στην τάξη με το να περιτριγυρίζομαι από μαθητές που είναι πραγματικά πρόθυμοι να μάθουν για τον Καθολικισμό είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε χρηματική αξία. Δεν είναι εύκολο και είναι σίγουρα ένας αγώνας όταν εύχομαι να έχω την οικονομική δυνατότητα να έχω ένα ωραίο δικό μου μέρος, αλλά μου αρέσει να είμαι καθολικός δάσκαλος και σίγουρα αξίζει τη θυσία. Αγαπώ πραγματικά τη δουλειά μου.

______

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις Μίσιο Ντέι

Εικόνα: Element5, Unsplash / PD-US