Ένας άντρας διδάσκει σε έναν αγενή έφηβο ένα μάθημα στο μετρό

Ένας άντρας διδάσκει σε έναν αγενή έφηβο ένα μάθημα στο μετρό

Februar 6, 2023 0 Von admin

Λένε ότι είναι εύκολο να είσαι ευγενικός, ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι θα παρακαλούσαν να διαφέρουν. Μερικοί δεν φαίνεται να μπορούν να παραμερίσουν τον εγωκεντρισμό τους και να δείχνουν έστω και την παραμικρή ενσυναίσθηση προς τους άλλους. Αλλά σε έναν κόσμο κάρμα, μια τέτοια αντισυμπαθητική συμπεριφορά σπάνια μένει ατιμώρητη. Ακόμα κι όταν το σύμπαν κάνει τα στραβά μάτια στην αγένεια, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν το αξέχαστο γεγονός που συνέβη στο μετρό της Νέας Υόρκης το 2018. Όταν ένα αγόρι αρχίζει να συμπεριφέρεται άσχημα, όλοι στο τρένο εξοργίζονται. Καθώς η μητέρα του αγοριού αποφασίζει να μην κάνει τίποτα για την αγενή συμπεριφορά του γιου της, το παιδί το έχει τον τρόπο του. Ευτυχώς, ένας άντρας δεν θα το ανεχόταν αυτό και προσπαθεί να δώσει ένα μάθημα σε αυτόν τον έφηβο.

(Γιατί) Είναι δύσκολο να είσαι ευγενικός;

Η ευγένεια στην ουσία της είναι θέμα καλών τρόπων και σωστής ανατροφής. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι φαίνεται να στερούνται αυτή την ιδιότητα. Αλλά γιατί ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται αγενώς στους άλλους; Είναι δύσκολο για αυτούς να είναι ευγενικοί ή υπάρχει κάτι άλλο στο παιχνίδι;

Η αλήθεια είναι ότι μερικοί άνθρωποι είναι τόσο εγωκεντρικοί που δεν μπορούν να δουν πολύ πέρα ​​από τον εαυτό τους. Στον αλαζονικό κόσμο τους, η έννοια της ευγένειας μάλλον δεν υπάρχει καθόλου. Έτσι, τις περισσότερες φορές, αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να μην γνωρίζουν τίποτα για τους κοινωνικούς κανόνες. Είτε πρόκειται για ψεύτικη αναισθησία είτε για την πραγματική, «τους δίνει το δικαίωμα» να παραβιάζουν τους άγραφους κοινωνικούς κανόνες.

Αλλά από πού πηγάζει η αγένειά τους; Αυτοί οι αντικομφορμιστές δεν γεννήθηκαν αγενείς, σωστά; Σίγουρα όχι, αλλά όπως οποιοσδήποτε άλλος, γεννήθηκαν αμόρφωτοι. Απλώς οι οικογένειές τους δεν κατάφεραν να τους διδάξουν ένα-δυο πράγματα για καλούς τρόπους.

Ίσως οι γονείς να μην μπορούν να αλλάξουν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, αλλά θα πρέπει να μας διδάξουν πώς να συμπεριφερόμαστε στους άλλους. Η κοινή ευγένεια μπορεί ακόμη και να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μαθαίνει ένα παιδί από τη μαμά και τον μπαμπά του. Έτσι, όταν πρόκειται για αγενή άτομα, η αγένεια είναι πιθανό να υπάρχει στην οικογένειά τους. Οι πιθανότητες είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δει πολλά παραδείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς στον οικογενειακό τους κύκλο.

Επειδή δεν είναι συνηθισμένοι σε καλούς τρόπους, τέτοιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να είναι ευγενικοί. Γιατί να ενοχλούνται όταν όλοι οι άλλοι γύρω τους ξεφεύγουν από το να είναι αγενείς; Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν συνέχεια.

Ωστόσο, η υποσχεμένη ιστορία του μετρό θα δείξει πώς ακόμη και τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν όταν άλλοι μιμούνται την ασεβή συμπεριφορά τους.